23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Από τα κόκκινα στα πράσινα ο Ουίλτζερ (vid)

Ο Κάιλ Ουίλτζερ δεν έμεινε για πολύ καιρό χωρίς δουλειά. Πριν καλά καλά μαζέψει τα πράγματά του από τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, δέχθηκε την πρόταση από την Ουνικάχα Μάλαγα, είπε το "ναι" και ανακοινώθηκε απόψε από την ισπανική ομάδα.

Το λίαν αποτελεσματικό του σουτ αποδείχθηκε πολύ δυνατό χαρτί σε ένα πρωτάθλημα που τα 6μ75 είναι από τα χαρακτηριστικά του. Και το 45.9% που είχε στο ελληνικό πρωτάθλημα ή το 42% που κατέγραψε στην Ευρωλίγκα θα του φανεί πολύ χρήσιμο στην Ιβηρική. O 25χρονος ουσιαστικά έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον Ολυμπιακό, έχοντας κατακτήσει στις ΗΠΑ το πρωτάθλημα του NCAA με το Κεντάκι το 2012, πριν φορέσει τη φανέλα του Γκονζάγκα όπου έπαιξε δίπλα σε έναν πρώην παίκτη της Ουνικάχα Μάλαγα, τον Ντομάντας Σαμπόνις, αλλά και τον Κέβιν Πάνγκος.

Ο Ουίλτζερ είναι η πρώτη μεταγραφή της Ουνικάχα Μάλαγα, που έχει νέο προπονητή στο πρόσωπο του Λουίς Κασιμίρο που άφησε την Γκραν Κανάρια, ενώ έχει χάσει τον Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Καναδός ακολουθεί για μία ακόμη φορά τα βήματα του πατέρα του Γκρεγκ, ο οποίος όπως είχε παίξει στην Ελλάδα, έτσι είχε παίξει και στην Ισπανία (Μπαρτσελόνα, Κάχα Μαδρίδ, Αργάλ Ουέσκα). Όλα αυτά με μια ενδιάμεση στάση στην D-League και τους Ρίο Γκράντε Βάλεϊ Βάιπερς την περίοδο 2016-17 όπου σε 31 αγώνες είχε μέσο όρο 20.7 πόντους, 6.9 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ. Την περίοδο 2017-18 ξεκίνησε με τους Τορόντο Ράπτορς πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ