24.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Απόδραση από το Τελ Αβίβ

Με καλή άμυνα στην τελευταία περίοδο και παίκτη-κλειδί τον Σέιν Λάρκιν η Εφές πήρε σπουδαία νίκη στο Τελ Αβίβ επί της Μακάμπι με 79-71 και διατήρησε το προβάδισμα για την προνομιούχο τέταρτη θέση. Αντίθετα, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στραβοπάτησε στο πιο κρίσιμο σημείο και βλέπει τις ελπίδες της για να προλάβει τα πλέι οφ να μειώνονται σημαντικά.

Η Μακάμπι ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με καλή άμυνα και με τον Μπλακ να τελειώνει όλες τις φάσεις μέσα στη ρακέτα αποτελώντας σημείο αναφοράς στην άμυνα των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν με 8-2 και διατήρησαν το προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο, δίχως πάντως να ξεφύγουν πολύ. Και τούτο διότι η Εφές κατάφερε να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ, κυρίως χάρη στον Ντάνστον και παρά την αστοχία της από την περιφέρεια.

Στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου η Μακάμπι ήταν μπροστά με 18-13 και όταν στην αρχή του δεύτερο υ ο Ντι Μπαρτολομέο μαζί με τον Ζούσμαν έδωσαν μαζεμένες λύσεις έξω από τα 6.75, ξέφυγε με 31-22 στο 15'. Όμως η Εφές αντέδρασε. Παρότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα είχε... σπάσει από την περιφέρεια, βρήκε μαζεμένα τρίποντα από τους Πλάις και Μίτσιτς και σε συνδυασμό με καλή άμυνα, μείωσε 33-30 στο 16'. Δεν μπόρεσε όμως να περάσει μπροστά. Η Μακάμπι διατήρησε την ψυχραιμία της και με τους Ο'Μπράιαντ, Ουίλμπεκιν να δίνουν λύσεις προηγήθηκε στο ημίχρονο με 41-39.

Η Μακάμπι ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο προηγούμενη με 46-39, ωστόσο αυτή τη φορά η ορμή της εξανεμίστηκε γρήγορα. Η Εφές είχε απαντήσεις στην άμυνά της, είχε θωρακίσει καλύτερα τη ρακέτα της και με τον Μερμάν να μπαίνει στην εξίσωση στο σκοράρισμα μαζί με τον Μπομπουά, έτρεξε ένα σερί 10-0 μεταξύ 23' και 25' μετατρέποντας το 43-48 σε 53-48 υπέρ της. Φάνηκε να αποκτά τον έλεγχο, καθώς η Μακάμπι ήταν άστοχη από την περιφέρεια και δεν είχε απαντήσεις, ωστόσο στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου ο Μπλακ ανέλαβε και πάλι δράση μέσα στη ρακέτα και η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ισοφάρισε 58-58 στο τέλος της περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο η Εφές μπήκε αποφασισμένη να "καθαρίσει" το παιχνίδι. Ο άσος που βγήκε από το μανίκι του Αταμάν ήταν ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος με επτά συνεχόμενους πόντους πρωταγωνίστησε σε ένα σερί 9-0 που έφερε την τουρκική ομάδα μπροστά με 71-62 στο 35'. Αυτή η διαφορά αποδείχθηκε κρίσιμη για τη συνέχεια. Η Εφές πατούσε πιο σίγουρα στα πόδια της και με παίκτες όπως ο Μίτσιτς και ο Μπομπουά κρατούσε το προβάδισμα, καθώς από την άλλη μεριά η Μακάμπι είχε αγχωθεί και δεν είχε πάντα σωστές αντιδράσεις. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι, καθώς δεν της το επέτρεψε η άμυνα της Εφές, που πήρε τελικά τη σπουδαία νίκη.

TO ΚΛΕΙΔΙ: Η Εφές είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, από τους οποίους ο Λάρκιν ήταν ο πιο καθοριστικός. Σκόραρε τους 7 από τους 13 πόντους του μεταξύ 32' και 35' και πρωταγωνίστησε στο 9-0, με το οποίο η Εφές ξέφυγε με 71-62 στα μισά της τελευταίας περιόδου και δεν κοίταξε ξανά πίσω της.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές είχε πολύ καλύτερο ποσοστό στις προσπάθειές της κοντά στο καλάθι, στα δίποντα δηλαδή (61% έναντι 44%) κι αυτό τη βοήθησε να επικρατήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ