23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόδραση από τη Βαλένθια

Με καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, η Εφές νίκησε εκτός έδρας με 83-78 τη Βαλένθια, η οποία παραμένει μετά και το τέλος της 3ης αγωνιστικής χωρίς νίκη στην Ευρωλίγκα.

Η Βαλένθια μπήκε στον αγώνα με ένα 8-2 και κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημίχρονου, αν και δεν μπόρεσε να ξεφύγει ιδιαίτερα. Και τούτο διότι η Εφές, παρόλο που ήταν άστοχη από την περιφέρεια, έβρισκε τρόπους να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. Είτε με τον Πίτερς στην αρχή και το τέλος του ημιχρόνου είτε με τον Σίμον και τον Λάρκιν στο ενδιάμεσο, κατάφερνε να παρακολουθεί τους γηπεδούχους, αλλά δεν μπορούσε να κάνει το ξέσπασμα και να τους ξεπεράσει.

Η Βαλένθια έλεγχε το ρυθμό βάζοντας την μπάλα μέσα στο καλάθι, όπου ο Ντούμπλιεβιτς έκανε σπουδαία δουλειά και αποτελούσε τη βασική επιθετική αιχμή. Κάθε φορά που προσπαθούσε να ξεφύγει πάντως, η Εφές έβρισκε τον τρόπο να μένει κολλημένη δίπλα της, με εξαίρεση το τέλος του πρώτου μέρους, οπότε με αφετηρία ένα τρίποντο του Κολόμ η Βαλένθια κατάφερε να πάρει μια διαφορά 7 πόντων (46-39). Με αυτή αποσύρθηκε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων.

Η Εφές κάλυψε πολύ γρήγορα αυτή τη διαφορά, από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 25' προηγήθηκε με 54-53 κι από εκεί και μετά η μάχη εξελίχθηκε σώμα με σώμα, καθώς και η Βαλένθια έβρισκε τρόπους να διατηρεί την επαφή της με το σκορ. Όμως ο Μίτσιτς είχε ανεβάσει πολύ την απόδοσή του, ο Ντάνστον βοηθούσε μέσα στη ρακέτα και στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου η Εφές κατάφερε να ξεφύγειμε 69-61, παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα σε εκείνο το σημείο του αγώνα.

Και αποδείχθηκε σημαντικό, καθώς στην τελευταία περίοδο το λόγο πήραν οι άμυνες. Το καλάθι έγινε πολύ δύσκολην υπόθεση και για τις δύο ομάδες, ειδικά για τη Βαλένθια, που εκτός του Ντούμπλιεβιτς δεν είχε άλλη αξιόπιστη επιθετική επιλογή. Ο Σίμον πέτυχε κρίσιμα καλάθια σε αυτό το διάστημα διατηρώντας το προβάδισμα της Εφές, η οποία έφτασε να προηγηθεί με διαφορά 10 πόντων (83-73) 33'' πριν από το τέλος. Η Βαλένθια απλώς μείωσε τη διαφορά με κάποια απεγνωσμένα σουτ στο τέλος.

Ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ: Ο Κρούνοσλαβ Σίμον πέτυχε μεγάλα καλάθια στην τελευταία περίοδο, κράτησε το προβάδισμα ασφαλείας που πήρε η Εφές στο τέλος της τρίτης περιόδου και του ανήκει μεγάλο μερίδιο από τη νίκη της ομάδας του. Άλλωστε τελείωσε τον αγώνα με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια εκτέλεσε μόλις τρεις βολές (3/3), αντίθετα η Εφές είχε 13/15.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ