20 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποσύρεται ο Ήφαιστος από τη Basket League

Ως φήμη ακουγόταν εδώ και καιρό, όμως τώρα πια φαίνεται πως αποτελεί πραγματικότητα. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις αμέσως επόμενες ημέρες, η οικογένεια Μπούμπουρα θα διακόψει την επένδυσή της στον Ήφαιστο, ο οποίος θα αποσύρει τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Basket League.

Μετά τις δύο επιτυχημένες της σεζόν στην επαγγελματική κατηγορία έγινε κοινώς παραδεκτό ότι η ομάδα της Λήμνου έφτασε το ταβάνι της και έπρεπε να αναζητηθούν νέα κίνητρα ώστε η οικογένεια Μπούμπουρα να συνεχίσει να την ενισχύει. Τα λειτουργικά έξοδα της ομάδας ήταν πάρα πολλά, πολύ μεγαλύτερα από τις άλλες ομάδες του ίδιου βεληνεκούς στην κατηγορία, λόγω του ότι είχε την έδρα της σε ένα ακριτικό νησί και ήταν υποχρεωμένη να ταξιδεύει συνεχώς, ακόμα και για να δώσει φιλικούς αγώνες. Ταυτόχρονα, τα έσοδά της ήταν περιορισμένα και αν δεν έβαζαν οι ιδιοκτήτες το χέρι τους βαθιά στην τσέπη, δεν μπορούσε να βγει ο προϋπολογισμός.

Το τελευταία διάστημα είχε επιχειρηθεί να πειστεί ο δήμος Λήμνου να στηρίξει πιο ενεργά την ομάδα, συμβάλλοντας ώστε να βρεθούν κάποιες τοπικές χορηγίες, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το ταμείο. Όμως, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, δεν υπήρξε ανταπόκριση από τους τοπικούς φορείς. Κι αυτό που μένει πλέον είναι να πάει ο ίδιος ο Παντελής Μπούμπουρας την ερχόμενη εβδομάδα στη Λήμνο για κάποιες τελικές επαφές. 

Το κλίμα ωστόσο δεν είναι ευνοϊκό. Και απ' ό,τι φαίνεται η άφιξη του Παντελή Μπούμπουρα στη Λήμνο θα συνδυαστεί με την οριστικοποίηση της διακοπής της επένδυσής του στον Ήφαιστο. Ο οποίος μετά το Ρέθυμνο θα γίνει η δεύτερη ομάδα, που εγκαταλείπει την Basket League. Η επαγγελματική κατηγορία μένει με 14 ομάδες και... η καταμέτρηση συνεχίζεται.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ