22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Απορεί με τους NBAers ο Τζόρτζεβιτς

Την απορία του για την απόφαση κάποιων παικτών, κυρίως από το ΝΒΑ, να μην ενισχύσουν την Εθνική Σερβίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 εξέφρασε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «Πλάβι» βλέπει τις λύσεις του να μειώνονται μετά την απροθυμία διάφορων NBAers να φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο ή την άρνηση των ομάδων τους να τους αφήσουν να παίξουν με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Ο ίδιος δεν μπορεί να καταλάβει το λόγο, από τη στιγμή που κανείς τους δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Όπως ανέφερε στη σερβική εφημερίδα «Zurnal»: «Δεν καταλαβαίνω, πια, γιατί να αρνηθούν. Έχουν υπογράψει τα συμβόλαιά τους (σ.σ. με τις ομάδες τους), οι διακοπές τους έχουν τελειώσει, έχουν ξεκουραστεί κι έχουν ακολουθήσει προγράμματα αποθεραπείας. Προτιμώ να τους βλέπω στο γήπεδο, μπροστά μου, παρά στις εξέδρες. Δεν είναι υποχρέωσή τους, αλλά πολλοί από αυτούς σίγουρα θα θέλουν να δώσουν περισσότερα για τη φανέλα της Εθνικής».

Ο Νίκολα Γιόκιτς, αν και συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή, δεν θα ενισχύσει τη Σερβία στην αναμέτρησή της με την Ελλάδα στα Δύο Αοράκια (13/09) ούτε στον αγώνα με την Εσθονία στο Βελιγράδι (16/09), ενώ άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο 51χρονος τεχνικός περιμένει την Τρίτη (28/08) την απάντησή τους, για το εάν θα θέσουν εαυτόν στη διάθεσή του ή θα κλείσουν ξανά την… πόρτα στην Εθνική τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ