25.1 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

«Απλά το 1-0» συμφώνησαν Λάσο και Ντόντσιτς

Έχουν δρόμο ακόμα τα πλέι οφ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκρισή της στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου, σύμφωνα με τον Πάμπλο Λάσο.

Η «βασίλισσα» γνώρισε τη συντριβή στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πρώτο παιχνίδι της με τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας (95-67). Ο προπονητής της, εν όψει του δεύτερου ματς που θα ακολουθήσει την Πέμπτη (19/04, 21.15) και πάλι επί ελληνικού εδάφους, ανέφερε: «Προφανώς, η επιθυμία και η ενέργεια χρειάζονται. Είναι πράγματα που δεν είναι... μπάσκετ. Θέλω να πω δεν είναι τακτική. Μιλάμε για παιχνίδι που ξεκίνησε με 20-0. Είναι δύσκολο να αναλύσεις πράγματα όταν στα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα χάνεις με 5-0 κι έχεις δύο λάθη. Ύστερα από αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε. Είχαμε κάποιες στιγμές που οι σουτέρ μας βρέθηκαν ελεύθεροι, αλλά το παιχνίδι εν τέλει ήταν πολύ εύκολο για τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να καταλάβουμε ότι σίγουρα θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμάς το δεύτερο. Και στο κάτω κάτω είναι απλά το 1-0, έχουν ακόμα δρόμο τα πλέι οφ».

Εξηγώντας τι έγινε και η ομάδα του δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστική στην πρώτη αναμέτρηση, στο ΟΑΚΑ, συμπλήρωσε: «Προσπαθήσαμε να βρούμε τα μις ματς, αλλά μετά έπρεπε να είμαστε δημιουργικοί και έξυπνοι. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έπαιξε με ενέργεια και κάλυψε όλα τα σουτ. Εμείς δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ, μας έλειψαν οι εύκολοι πόντοι στον αιφνιδιασμό. Δεν ήμασταν ικανοί να δημιουργήσουμε κάτι για εμάς. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε για να νικήσουμε εδώ. Ο βασικός μου στόχος είναι να δω εάν έχουμε καταλάβει το παιχνίδι που παίζει ο Παναθηναϊκός. Εννοείται πως όταν έρχεσαι από μια τέτοια ήττα ο εγωισμός σου πληγώνεται. Είναι σκληρό να χάνεις με 30π. σε ένα παιχνίδι πλέι οφ. Όπως λέω ολόκληρη τη χρονιά, τα πάντα είναι ένα μάθημα. Πρέπει να μαθαίνουμε και χθες (17/04) ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς».

O 50χρονος τεχνικός είδε ήδη την αναμέτρηση, στο βίντεο, και την ανέλυσε. Όπως παραδέχθηκε: «Δεν κοιμήθηκα πολλές ώρες το βράδυ. Είχα το χρόνο για να δω το ματς, αλλά εάν σας εξηγήσω τι έγινε δεν θα έχω χρόνο για προπόνηση (γέλια). Όταν χάνεις με 30π. υπάρχουν πολλά να εξηγήσεις. Ριμπάουντ, λάθη, χαμένα σουτ. Δεν πρέπει να μιλάμε για το χθες. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερη ομάδα χθες (17/04) κι αυτή είναι η πραγματικότητα».

Όσον αφορά στις απουσίες που έχουν να αντιμετωπίσουν, όπως εκείνες των Σέρχιο Γιουλ και Φακούντο Καμπάτσο, επεσήμανε: «Εντάξει, αν σκεφτεί κανείς την ομάδα μας πριν από δέκα μήνες θα δει πως είχαμε και το Γιουλ και τον Καμπάτσο. Αλλά είμαστε εδώ και κάναμε πολλά καλά πράγματα για να είμαστε εδώ. Τώρα, δεν σκέφτομαι για το γεγονός ότι δεν έχουμε αυτούς τους δύο παίκτες. Σκέφτομαι την ομάδα που έχω και είμαι υπερήφανος για αυτήν. Είμαστε εδώ, παλεύουμε για το Φάιναλ Φορ. Φυσικά, ο Γιουλ και ο Καμπάτσο είναι σπουδαίοι παίκτες, αλλά τώρα πρέπει να παίξουμε με τα παιδιά που είναι εδώ και μας έχουν φέρει μέχρι εδώ».

O Λούκα Ντόντσιτς, μιλώντας από την πλευρά των παικτών, ανέφερε: «Πρέπει να προσθέσουμε στο παιχνίδι μας ενέργεια και πάθος. Δεν τα είχαμε στο πρώτο ματς, άρα πρέπει να τα βάλουμε στο παιχνίδι μας. Ο Καλάθης και ο Τζέιμς είναι καταπληκτικοί παίκτες. Πρέπει να τους κουράσουμε και να τους πιέσουμε. Αυτό είναι το πλάνο μας για το δεύτερο ματς. Δεν ξέρω τι έφταιξε στο πρώτο, αλλά ξέρω πως δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε έτσι. Όπως και να έχει, είναι απλά το 1-0 και πρέπει στο εξής να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας. Υπάρχει το γόητρο, ναι, αλλά σε αυτό το σημείο είναι το ίδιο να χάνεις με έναν πόντο ή με 30π., άρα πρέπει να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι, να έχουμε ενέργεια και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο δεύτερο».

Ρωτήθηκε για τη «μονομαχία» του με το Νικ Καλάθη κι αν αποτελεί πρόκληση για εκείνον κι απάντησε: «Δεν κοιτάω το βραβείο του MVP αυτή τη στιγμή, αλλά το πώς θα βρεθούμε στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ