30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Απειλείται με τιμωρία ο Ερυθρός Αστέρας

Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ερυθρού Αστέρα, με αφορμή ένα πανό για τον Άλεν Όμιτς, κίνησε η Ευρωλίγκα, χωρίς να αποκλείεται η τιμωρία των Σέρβων.

Την χρόνια κόντρα των Σέρβων με τους Βόσνιους - που δεν είναι και η μοναδική μετά τη διάλυση της Γιουσκοσλαβίας - ενδέχεται να πληρώσει με σημαντικό τίμημα από την Ευρωλίγκα ο Ερυθρός Αστέρας. Κι αυτό, γιατί οι οπαδοί της ομάδας, μετά το αποτυχημένο «εμπάργκο» που θέλησαν να επιβάλουν για τη μεταγραφή του (γεννημένου στη Βοσνία Σλοβένου) Άλεν Όμιτς, έδωσαν συνέχεια στην εν λόγω ιστορία στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής (26/1) με τον Ολυμπιακό στην «Χάλα Πιονίρ».

Συγκεκριμένα, οι «Ντέλιγε» ανήρτησαν πανό εθνικιστικού περιεχομένου, κάτι που έκανε τη διοργανώτρια αρχή να παρέμβει, ξεκινώντας πειθαρχική διαδικασία. «Η Ευρωλίγκα υποστηρίζει την παρουσία διαφορετικών κουλτούρων και εθνικοτήτων με το άθλημα να λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσά τους, ενώ καταδικάζει κάθε είδους διάκριση», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και, φυσικά, δεν πρέπει να αποκλείεται προσεχώς ενδεχόμενη τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ