20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αξιολόγηση… από του χρόνου στα τηλεοπτικά του ΕΣΑΚΕ

Μετατέθηκε, χωρίς να ακυρωθεί, η πρόθεση που είχε εκφραστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, να ανατεθεί σε εξειδικευμένη ετιαρία αξιολόγησης ο καταμερισμός των τηλεοπτικών εσόδων για τις 11 ομάδες που είναι στην ΕΡΤ.

Το ισχυρό μέτωπο που είχε δημιουργηθεί τότε, ζήτησε στην σημερινή συνεδρίαση να γίνουν όλα βάσει πρωτοκόλλου, να ζητηθούν προσφορές από εταιρίες, να αξιολογηθούν αυτές και μετά να γίνει η ανάθεση. Επειδή βέβαια αυτό θα πάρει χρόνο, η όλη διαδικασία θα γίνει από του χρόνου, με την εταιρία που θα επιλεγεί να έχει χρόνο να παρουσιάσει τα προτεινόμενα κριτήρια, να τα αποδεχθούν και υπερψηφίσουν οι 11 και μετά αυτά να θεσπιστούν.

Οι μόνοι που επέμειναν σήμερα ήταν οι ΠΑΟΚ, Αρης και Πανιώνιος, οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν "βαρύ όνομα" άρα και θα δικαιούνταν κάτι παραπάνω από το να βγουν τα ποσά με αγωνιστικά κριτήρια. Ο ΠΑΟΚ βέβαια έτσι κι αλλιώς ως τρίτος του περασμένου πρωταθλήματος θα πάρει τα περισσότερα χρήματα απ' όλους, αλλά ήταν λογικό να υπεραμυνθεί τόσο μιας πρότασης του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, όσο και μια πρακτικής που μπορεί να χρειαστεί μελλοντικά.

Το μέτωπο λοιπόν αποδείχθηκε ισχυρό και έτσι για φέτος αποφασίστηκε να κατατεθούν προτάσεις των ΚΑΕ μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα συζητηθούν και θα αποφασιστεί ποια θα υιοθετηθεί. Ηδη υπάρχει μία από τον Κολοσσό που θεωρείται από πολλούς ότι κινείται σε σωστό πλαίσιο και έχει τύχει να προχωρήσει.

Στην συνεδρίαση υπήρξε και θέμα διαιτησίας από τον πρόεδρο του Αρη Δημήτρη Γουλιέλμο ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα του αδικήθηκε στο Λαύριο. Δεν μίλησε βέβαια για ένα ματς, αλλά για συνολική μελέτη του θέματος διαιτησίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ