26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Αν έχεις Λάρι, διάβαινε…

Μετά τις δύο παρατάσεις που έπαιξε την Τρίτη στην Πράγα, η ΑΕΚ τα βρήκε... μπαστούνια στο Ρέθυμνο, αλλά "καθάρισε" και πάλι ο... συνήθης ύποπτος. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με το σταθερό χέρι του στα σημεία που "έκαιγε" η μπάλα πρωταγωνίστησε στο σερί 12-0, με το οποίο η Ένωση ξέφυγε από το... σφιχταγκάλιασμα του Ρεθύμνου και πήρε τη νίκη με 66-57. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Ράταν Μέις, ενώ πολύ καλή δουλειά έκανε στο ντεμπούτο του, ειδικά στην άμυνα, ο Σαντ Ρος. Ο Μπαρτ ήταν όλα τα λεφτά για το Ρέθυμνο.

Εξαιρετικά αμφίρροπο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και τούτο διότι, κατά κύριο λόγο, η ΑΕΚ, που έπαιζε χωρίς τον αρχηγό της, Ντούσαν Σάκοτα, ήταν πολύ άστοχη στις προσπάθειες που επιχείρησε είτε για δύο (11/25) είτε για τρεις πόντους (1/8). Η Ένωση έλεγξε τα ριμπάουντ, μαζεύοντας και 9 επιθετικά στο πρώτο 20λεπτο, ο Χάντερ ήταν ένα σταθερό επιθετικό σημείο αναφοράς,, όμως ήταν πολύ άστοχη από την περιφέρεια και το Ρέθυμνο δεν το άφησε αυτό να περάσει ανεκμετάλλευτο.

Αρχικά με τον Κλάντον βρήκε κάποιες λύσεις μέσα στη ρακέτα, στη συνέχεια ο Μπαρτ με τον Γκάιτον σκόραραν από την περιφέρεια και η κρητική ομάδα πήρε από τα πρώτα λεπτά ένα μικρό προβάδισμα και το κράτησε ως το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 16' μάλιστα, έδωσε σε αυτό τη μέγιστη τιμή του (28-23), όμως η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και με τους ξένους της να σκοράρουν έτρεξε ένα 6-0, με το οποίο πήρε προσωρινά το προβάδισμα (29-28) στο 18'. Ήταν όμως το Ρέθυμνο αυτό που πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 31-30.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ρυθμός ήταν αργός κι αυτό βόλευε το Ρέθυμνο, που με τον Μπαρτ να είναι σε καλή μέρα προτιμούσε να πηγαίνει σε οργανωμένες επιθέσεις, παρόλο που και πάλι στηριζόταν σε ατομικές προσπάθειες των παικτών του. Η ΑΕΚ από την άλλη δεν έβρισκε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, εξακολουθούσε να είναι άστοχη και δεν μπορούσε να ξεφύγει από το Ρέθυμνο, που έμενε κοντά και έπαιρνε κατά διαστήματα και το προβάδισμα, καθώς ο Στιβ Μπαρτ είχε τον τρόπο να κανει ζημιές στην αντίπαλη άμυνα. 

Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται με 49-46 χάρη σε ένα τρίποντο του Ράταν Μέις και στην τελευταία περίοδο η Ένωση εξαπέλυσε την τελική της αντεπίθεση. Η άμυνα έγινε ακόμα πιο αποτελεσματική με τη συμμετοχή του Σαντ Ρος και στην επίθεση ο Λαρεντζάκης πήρε τ' όπλο του. Με δυο δικά του τρίποντα, 4 πόντους του Ράταν Μέις κι ένα λέι απ του Γιαννόπουλου, η ΑΕΚ μετέτρεψε το 51-51 του 32' σε 63-51 στο 36' και με αυτό το 12-0 "καθάρισε" το παιχνίδι. Παρόλο που στα επόμενα τρία λεπτά δεν πέτυχε ούτε πόντο, δεν κινδύνευσε, διότι η άμυνά της ήταν καλή και το Ρέθυμνο άστοχο και χωρίς δυνάμεις πια να επιστρέψει.

Ο ΔΗΜΙΟΣ: Ψυχρός εκτελεστής ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όταν χρειάστηκε έκανε αυτό που έπρεπε. Τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους και 3/6 τρίποντα.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Ρέθυμνο είχε 5/20 τρίποντα, η ΑΕΚ είχε 15/27 βολές. Τρομερή αστοχία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ