22.3 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: Πίσω από τα φώτα λάμπει ακόμα περισσότερο

Η εβδομάδα που πέρασε μπορεί να χαρακτηριστεί άνετα ως "εβδομάδα Αντετοκούνμπο", αφού δεν ήταν μόνο το μπασκετικό σώου των αδελφών Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ, αλλά η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο σε εκδηλώσεις ελληνικών εταιριών που τον έχουν επιλέξει ως πρεσβευτή τους και μάλιστα για να διαφημίσει την Ελλάδα, όπως έγινε πολύ χαρακτηριστικά με την ελληνική αεροπορική εταιρία, της Aegean.

Το Basketa.gr ήταν εκεί και απλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του άρθρου, καθώς ο πιο λαμπρός Ελληνας στην ιστορία του ΝΒΑ, λάμπει πολύ περισσότερο πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, κυρίως με τη συμπεριφορά του το ήθος και την αξιοπρέπειά του και άλλωστε εκεί είναι που δείχνει ακόμα περισσότερο το πραγματικό του πρόσωπο για αυτό και η αξία είναι μεγαλύτερη.

Το πρώτο πράγμα που δεν μπορείς να μην προσέξεις είναι η λατρεία αλλά και παράλληλα ο απόλυτος σεβασμός (για τη γνώμη της αλλά και για το τι θα πει σε κάθε στιγμή) για την μητέρα του Βερόνικα που κατά γενική ομολογία των παιδιών της, είναι ο αρχηγός στην οικογένεια, υπερτερώντας σε θέματα πειθαρχίας και από τον πατέρα Τσάρλς.

Ο Θανάσης στην εκδήλωση στη Στέγη του ιδρύματος Ωνάση μιλώντας για τη μητέρα τους είπε χαρακτηριστικά κοιτώντας προς εκεί που καθόταν: "Είναι το φως μας" !

Κάτι που ενστερνίζεται απόλυτα ο Γιάννης και το βλέμμα του ήταν καρφωμένο πάνω της, τη στιγμή που μιλούσε με τέτοια αγάπη και λατρεία για την Ελλάδα. Διότι δεν είναι απλά Ελληνας αλλά ζει και αναπνέει για αυτή τη χώρα, την οποία έχει αρχίσει να απολαμβάνει.

Για τα γυρίσματα του βίντεο της Aegean ταξίδεψε σε απίθανα μέρη για τα οποία δεν έκρυψε το θαυμασμό του λέγοντας ότι : "Δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι έχει τόσα πολλά απίθανα μέρη η Ελλάδα μας"  ενώ αποκάλυψε ότι όταν τον ρωτούν στις ΗΠΑ,  "Γιάννη που να πάμε στην Ελλάδα για να περάσουμε όμορφα", τους απαντάει ότι "Παντού είναι όμορφα στην Ελλάδα" αν και ο ίδιος διάλεξε το Ηράκλειο ως ένα από τα μέρη που θα ήθελε να ξαναεπισκεφτεί (το είχε κάνει ως παίκτης του Φιλαθλητικού).

Οταν τον ρώτησαν εάν έχει κάποιο αδελφό που να έχει ταλέντο στο γκόλφ, χαμογέλασε και είπε όχι, προσθέτοντας: "Αν με περιμένετε 15-16 χρόνια θα παίξετε μαζί μου" !

Το χιούμορ του είναι από τα δυνατά του όπλα και ξέρει πως να το χρησιμοποιήσει. Προσπαθώντας να "τσιμπήσει" κάτι ελαφρύ στο όρθιο, στον μπουφέ της συγκεκριμένης εκδήλωσης, δεν σταμάταγε να υπογράφει αυτόγραφα σε μικρά (και μεγάλα...) παιδιά και να βγάζει φωτογραφίες.  Αν και φανερά καταπονημένος δεν έχανε το κέφι του και τη διάθεση να ικανοποιήσει κάθε μικρό θαυμαστή του.

Η μαμά ενός παιδιού τον ρώτησε το μυστικό της επιτυχίας, και την ίδια ώρα έσπρωξε μπροστά τον κανακάρη της για να πάρει το μάθημα ζωής.

"Ποτέ δεν θα το βάζεις κάτω και δεν θα σταματάς να προσπαθείς" του είπε χαμογελώντας με τον μικρό να κοιτά εκστασιασμένος πριν πάρει μια μεγαλοπρεπέστατη υπογραφή του Γιάννη, πάνω στη μπάλα που κρατούσε.

Ο χρόνος έτρεχε και οι υποχρεώσεις και ο Γιάννης έπινε στα όρθια ένα χυμό αλλά δεν ξέχασε και το γεγονός ότι ανακηρύχθηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης στο ΝΒΑ, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τιμή για αυτόν, ενώ δεν έκρυψε ότι θα ήθελε να είναι εκεί να παραλάβει το βραβείο από έναν τόσο μεγάλο παίκτη όμως ο Ντίρκ Νοβίτσκι.

Στην εκδήλωση στο Ζάππειο για το ελληνικό άρωμα STR8 η σκηνή που βγαίνει με το παιδάκι (του βίντεο που σουτάρει αστοχώντας) χέρι χέρι προκαλεί τον ενθουσιασμό του κόσμου.  Ο ίδιος το απολαμβάνει αλλά το διαχειρίζεται άψογα και δίνει στο παιδί την ίδια συμβουλή ("Μην παρατάς ποτέ την προσπάθεια"). Η εικόνα είναι αλληγορική γιατί είναι σαν να είναι ο Γιάννης ο μικρός που αστοχεί στα σουτ και στη συνέχεια έρχεται από πίσω προς τα εμπρός, φτασμένος παίκτης πλέον με καριέρα στο ΝΒΑ.

O τρόπος που εξήγησε ο Γιάννης για μία ακόμα φορά το πόσο επιθυμεί μια  διάκριση με την εθνική ομάδα,  απλά θύμισε ότι θα μπορούσε να είναι άνετα 0 δικός μας Νοβίτσκι (στην αφοσίωση σε αυτό που κάνει και την περηφάνια για την εθνική ομάδα της χώρας).

Πρόκειται για το απόλυτο ίνδαλμα, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για τους μεγάλους, αλλά και για όλους τους Ελληνες γενικότερα και είναι ευλογία θεού, που αυτό το παλληκάρι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πατρίδα (του) μας.  Ο Γιάννης χαράζει το δικό του δρόμο που είναι άξιος αναφοράς, όχι τόσο για αυτά που κάνει on camera αλλά κυρίως για αυτά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτός είναι ο πρώτος του μεγάλος τίτλος.

 

 

Photo Credit  Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ