19.8 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Ο Κόμπι άναψε τη φωτιά»

Ο Κόμπι Μπράιαντ πίστεψε από την πρώτη στιγμή στο ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, είχε δηλώσει επανειλημμένα στο παρελθόν την πίστη του πως μπορεί να αναδειχθεί MVP στο ΝΒΑ κι εν τέλει δικαιώθηκε.

O 40χρονος παλαίμαχος γκαρντ, που αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής στο «μαγικό κόσμο» με τους Λος Άντζελες Λέικερς, συνέβαλε στην εξέλιξη του 24χρονου γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, κάνοντας προπονήσεις μαζί του. Είχε προβλέψει πως θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης και, τώρα, εύχεται στον Έλληνα διεθνή να κατακτήσει και τον τίτλο.

«Σίγουρα, η πίστη του Κόμπι ήταν κίνητρο. Ο Κόμπι έλεγε ότι μπορώ να γίνω MVP στη λίγκα, ότι αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μου, αυτό σίγουρα μου έδωσε κίνητρο και με έκανε να θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης. Νομίζω ότι αυτό έγινε πιο έντονο μετά το θάνατο του πατέρα μου κι έπειτα από τη στήριξη που είχα από την οικογένειά μου. Αλλά, σίγουρα, ο Κόμπι είναι εκείνος που άναψε αυτή τη φωτιά», ανέφερε από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είπε ακόμα μετά τη σπουδαία επιτυχία του

Για το εάν περίμενε ο λόγος του να ήταν τόσο συναισθηματικός: «Δεν το περίμενα. Μιλούσα με την οικογένειά μου χθες, με ρώτησαν εάν έχω ετοιμάσει κάτι και απάντησα όχι, δεν είχα, θα πήγαινα και θα μιλούσα από καρδιάς. Με ρώτησαν εάν θα γίνω συναισθηματικός και απάντησα ότι δεν γίνεται να γίνω συναισθηματικός, αλλά όταν ακούς το όνομά σου και μετά συνειδητοποιείς όλα αυτά τα χρόνια σκληρής δουλειάς, όλα όσα έχεις κάνει, τότε αρχίζεις να γίνεσαι συναισθηματικός. Σίγουρα, δεν το περίμενα».

Για τη σημασία που έχει για εκείνον το βραβείο του MVP: «Το βραβείο του MVP δεν έχει να κάνει με αριθμούς και στατιστικά και προφανώς ο Τζέιμς Χάρντεν είχε απίστευτους αριθμούς και ο Πολ Τζορτζ το ίδιο. Προφανώς, έχει να κάνει με το να κερδίζεις. Είναι να βγαίνεις εκεί έξω με τους συμπαίκτες σου και να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να κερδίσεις. Αυτό κάναμε ως ομάδα. Δημιουργήσαμε σπουδαία ρουτίνα μέσα στη σεζόν και μείναμε σε αυτήν, για αυτό ήμασταν ικανοί να έχουμε μια ευκαιρία σε κάθε παιχνίδι που δώσαμε και καταφέραμε να κερδίσουμε εξήντα αγώνες».

Για την οικογένειά του: «Προφανώς, σε ό,τι κάνω πάντα θέλω να έχω την οικογένειά μου κοντά. Ξεκινήσαμε από το... τίποτα ως οικογένεια και θα είμαστε σε κάθε σκηνή που μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί. Σίγουρα, το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπάρχουν πολλοί στόχοι που έχω θέσει για τον εαυτό μου και την ομάδα και είμαι ένας τύπος που όποτε θέτω στόχους προσπαθώ να τους πετυχαίνω δίχως να υπολογίζω το κόστος. Στο τέλος της ημέρας παραμένω "πεινασμένος". Έχω τα παιδιά που με στηρίζουν σε καθημερινή βάση και όσο με στηρίζουν θα μένω "πεινασμένος" και θα κυνηγάω τα όνειρά μου. Πάντα θα το κάνω αυτό, γιατί η οικογένειά μου θέλει να το κάνω και οι άνθρωποι που με ξέρουν θέλουν να το κάνω».

Για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια: «Το μοναδικό πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι οι γονείς μου. Ό,τι είχαν, το θυσίαζαν σε καθημερινή βάση. Δεν θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα η σκληρή δουλειά τους και ο τρόπος που μας αγαπούσαν, καταλαβαίνετε. Υπήρχαν στιγμές, όταν ήμασταν φτωχοί, που δεν είχαμε λεφτά. Ποτέ, όμως, δεν μας έλειψε αγάπη. Ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις σε αυτό και πάντα ήμασταν μαζί. Αυτές τις αναμνήσεις έχω και για αυτό θέλω να είμαι πάντα καλύτερος. Θέλω να είμαι πρότυπο για τα αδέλφια μου και πάντα προσπαθώ να έχω τη φλόγα που με κάνει καλύτερο. Ελπίζω να την κρατήσω για πάντα».

Για τη σεζόν που πέρασε και τι του μένει: «Πολλές είναι οι στιγμές που μου έμειναν από τη σεζόν. Νομίζω η πιο ξεχωριστή είναι που ο Κρις Μίντλετον επιλέχθηκε για το All Star Game. Ήμουν χαρούμενος για αυτόν. Ήταν την ίδια ημέρα που το επιτελείο επιλέχθηκε και εκείνο και είναι πάντα ωραία να είσαι στο All Star Game, αλλά είναι καλύτερο να έχει μαζί το προπονητικό επιτελείο σου και το συμπαίκτη σου. Πιθανότατα αυτό κι όταν περάσαμε τον πρώτο γύρο των πλέι οφ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ