26.2 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Κοντά στον κόσμο η Εθνική» (pics)

Τις Εθνικές κοντά στους φιλάθλους τους φέρνουν τα προκριματικά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, όπως τόνισε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε επίσημο ματς, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, είχαν την ευκαιρία να δουν ύστερα από χρόνια οι Έλληνες φίλαθλοι. Ο κόσμος γέμισε τα Δύο Αοράκια, στον εντός έδρας αγώνα με το Ισραήλ, γεγονός στο οποίο στάθηκε και ο 25άχρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA: «Τα προκριματικά φέρνουν την εθνική ομάδα πιο κοντά στον κόσμο. Είναι πολύ όμορφο για τους φιλάθλους σε όλη τη χώρα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για να δουν την Εθνική να αγωνίζεται. Είναι σαν να έχουμε Ευρωμπάσκετ σε κάθε χώρα. Είναι φοβερό».

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και στην παρουσία του στη «γαλανόλευκη», προσθέτοντας: «Είναι κάτι μοναδικό, μεγάλη υπερηφάνεια. Αυτό είναι το συναίσθημα. Παίζεις για την πατρίδα σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου. Παίζεις για όλους. Φυσικά, θα θέλαμε να έχουμε όλους τους παίκτες μαζί μας, αλλά την ίδια ώρα είδαμε κάποια καινούρια πρόσωπα, τα οποία ελπίζω να ξαναδώ την επόμενη φορά». Ρωτήθηκε και για τον αδερφό του, Γιάννη Αντετοκούνμπο, εάν θεωρεί πως θα καταφέρει να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο στα «παράθυρα» του καλοκαιριού, αφού τώρα είχε υποχρεώσεις με τους Μιλγουόκι Μπακς στο ΝΒΑ: «Θεωρητικά ναι, αλλά αυτό που μετράει είναι να μείνει υγιής μέχρι τότε».

Κλείνοντας, εξέφρασε ξανά την ικανοποίησή του για το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών: «Είναι σαν το ποδόσφαιρο. Αντί να παίζουμε μόνο τα καλοκαίρια, έχουμε την ευκαιρία να αγωνιζόμαστε μπροστά στους φιλάθλους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πλέον, η Εθνική δεν είναι μια ομάδα του... καλοκαιριού. Ο κόσμος περιμένει την Εθνική ώστε να την δει και περιμένει το επόμενο παιχνίδι της, επειδή πλέον αποτελεί μέρος της χειμωνιάτικης ζωής μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ