16.3 C
Athens
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: “Εμπιστεύομαι τον κόουτς”

Το διάστρεμμα που υπέστη ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αγώνα με τους Κλίπερς μάλλον δεν είναι σοβαρό. Επανέφερε ωστόσο στο προσκήνιο το ζήτημα της διαχείρισής του στη διάρκεια της σεζόν. 

Ο Αντετοκούνμπο είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των Μπακς. Είναι ταυτόχρονα και άνθρωπος, που όσο καλά κι αν έχει γυμνάσει το σώμα του, δεν παύει να έχει τις αντοχές του και να φτάνει στα όριά του αν καταπονείται υπέρ το δέον. Κι αυτό ήταν ένα ζήτημα πέρυσι. Ο Τζέισον Κιντ του έδινε περισσότερα λεπτά απ' όσα μπορούσε να αντέξει ο οργανισμός του κι αυτό του άφησε σημάδια το καλοκαίρι.

Φέτος ο Μάικ Μπαντενχόλτζερ είναι πιο προσεκτικός. Και έχει ως βασικό του μέλημα να μην καταπονεί υπερβολικά τον Greek Freak.

"Νομίζω ότι το προπονητικό επιτελείο, ο Μπαντ και οι γιατροί έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, γνωρίζοντας πότε να με τραβούν έξω από ένα παιχνίδι", λέει ο Γιάννης. "Τους εμπιστεύομαι. Δεν με νοιάζει αν παίζω με πόνο ή δίχως να αισθάνομαι καλά. Είμαι πάντα έτοιμος να παίξω. Υπάρχουν μέρες που παίζω πονώντας. Υπάρχουν πολλές μέρες που είμαι ξεροκέφαλος και επιμενω ότι θέλω να παίξω όμως ο κόουτς Μπαντ μου λέει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να παίξω".

Ο Αντετοκούνμπο είπε πως ένα διάστρεμμα σαν κι αυτό που έπαθε στον αγώνα με τους Κλίπερς συνήθως κρατά τον παίκτη έξω από τρία ή τέσσερα παιχνίδια. Αν κρίνει κανείς από το ότι μένουν ακόμα έξι αγώνες για να ολοκληρώσουν οι Μπακς την προσπάθειά τους στην κανονική περίοδο και με δεδομένο ότι χρειάζονται τρεις νίκες για να "κλειδώσουν" όχι μόνο την πρώτη θέση στην Ανατολή, αλλά και το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ, μπορεί να υποθέσει ότι ίσως ο Γιάννης να μην ξαναπαίξει ως το τέλος της κανονικής περιόδου, ώστε να προφυλαχθεί ενόψει πλέι οφ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ