17.1 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Αντετοκούνμπο: «Δεν πάει πιο κάτω» (vid)

Ο Σακίλ Ο’ Νιλ χαρακτήρισε το Γιάννη Αντετοκούνμπο ως το νέο «Σούπερμαν», αλλά ο ίδιος τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ πως προτιμάει να παραμείνει ο «Greek Freak».

Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε στην εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης «Πρώτη είδηση» για την πορεία του στο ΝΒΑ και τη συνεχώς ανοδική πορεία του, τη στήριξη που απολαμβάνει από τους Έλληνες ομογενείς όπου κι αν παίζει στις ΗΠΑ, αλλά και τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε πρόσφατα ο αδερφός του, Θανάσης, και την αντίδρασή του. Αναλυτικά όλα όσα είπε…

-Για την ήττα τους από τους Νιου Γιορκ Νικς στη Νέα Υόρκη: «Σίγουρα, κάθε ήττα πονάει. Στόχος μας είναι η νίκη σε κάθε ματς. Δεν ήμασταν όσο καλοί θέλαμε, θα υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Πρέπει να το διαχειρίζεσαι αυτό. Προσπαθώ να είμαι όσο σταθερός γίνεται».

-Για το παρατσούκλι «Σούπερμαν», που του παραχώρησε ο Σακίλ Ο’ Νιλ: «Είναι τεράστιο κομπλιμέντο, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του NBA. Δεν θέλω να είμαι ο "Σούπερμαν", θέλω να παραμείνω ο Γιάννης, ο Greek Freak».

-Για τη συνεχή βελτίωσή του: «Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να βοηθάω την ομάδα μου να κάνει νίκες. Να κάνω ό,τι χρειάζεται για να κερδίζει η ομάδα μου. Βγαίνω πιο έξω για να κάνω ό,τι χρειάζεται. Να παίρνω ριμπάουντ, να πασάρω την μπάλα, να σκοράρω».

-Για τη ρατσιστική επίθεση στον αδερφό του, Θανάση, και τη δική του αντίδραση: «Σίγουρα, περίμενα ότι θα γίνει ένας ντόρος με το ποστάρισμά μου. Δεν έχω μιλήσει ξανά για τέτοιο θέμα. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που λες ότι φτάνει, ως εδώ. Που λες ότι δεν πάει πιο κάτω. Έχασα τον ύπνο μου, στενοχωρήθηκα πολύ. Πιο πολύ δεν το έκανα για εμένα και το Θανάση, το έκανα για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ρατσισμό στη ζωή τους. Ήταν ωραία και η κίνηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, που φόρεσε τη γαλανόλευκη φανέλα. Εάν μπορεί να βγει κάποιος κατά του Θανάση, που εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει στον Παναθηναϊκό, τι θα πει κάποιος για ένα παιδί στο δημοτικό. Φανταστείτε τι θα πει κάποιος σε ένα παιδί 5-7 χρονών. Ο Θανάσης εκπροσωπεί την Ελλάδα και παίζει με την ψυχή του, το διασκεδάζει περισσότερο από τον καθέναν εκεί έξω».

-Για τους Έλληνες που τον στηρίζουν όπου κι αν παίζει στο ΝΒΑ: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη στήριξή τους. Είναι ωραίο να βλέπω ελληνικές σημαίες στο γήπεδο και να ακούω ανθρώπους που φωνάζουν το όνομά μου».

https://www.youtube.com/watch?v=J9M7AnqD1dA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ