21.4 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα με το Ισραήλ

Η Εθνική Γυναικών πατάει παρκέ αύριο στο Ισραήλ (19.40) για την τρίτη πράξη στην υπόθεση πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ 2019. Με δύο νίκες στις αποσκευές της προσγειώθηκε χθες στο Τελ Αβίβ και αύριο ετοιμάζεται για  ίσως το πιο δύσκολο παιχνίδι θεωρητικά μέχρι τώρα. Στη Shlomo Group Arena θα βρεθεί στο τζάμπολ με στόχο να κάνει το 3-0 και να βρεθεί πιο κοντά στην πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Πριν την αποψινή προπόνηση οι παίκτριες της Εθνικής παρακολούθησαν σε βίντεο αγώνες του Ισραήλ με το προπονητικό επιτελείο να αναλύει τον αντίπαλο και να δίνει τις κατάλληλες οδηγίες για την αντιμετώπισή του.

Η Αρτεμις Σπανού αναφέρθηκε στην αυριανή αναμέτρηση με το Ισραήλ επισημαίνοντας: «Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι γιατί το Ισραήλ είναι μια ομάδα σαν εμάς, βγάζει πάθος, ενέργεια και τρέχει πολύ. Στα δύο παιχνίδια που έχει δώσει το Ισραήλ, στο ένα έχασε στην παράταση από τη Μεγάλη Βρετανία και στο άλλο νίκησε την Πορτογαλία με τρεις πόντους. Ξέρουμε, λοιπόν, ότι για 40 λεπτά θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο και να τα δώσουμε όλα χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας γιατί αλλιώς μπορεί να έχουμε πρόβλημα.  Η ομάδα του Ισραήλ έχει μια φιλοσοφία κοντά στη δικιά μας, οπότε και γι’ αυτό θεωρώ ότι θα είναι και ένας δύσκολος αντίπαλος».

Το μεγάλο όπλο του Ισραήλ είναι η Αλίσα Κλαρκ, με την οποία η Άρτεμις Σπανού είναι συμπαίκτριες φέτος στην Πολκοβιτσε και η διεθνής παίκτρια είχε πολλά να... αποκαλύψει: «Έχω μιλήσει με το προπονητικό επιτελείο για τα πλεονεκτήματά της. Είναι μια πάρα πολύ έμπειρη παίκτρια, έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη σε καλά πρωταθλήματα και στο WNBA. Είναι ιδιαίτερα δυνατή μέσα στο γήπεδο, μπορεί να παίξει τις θέσεις από ένα ως πέντε, είναι πολύ έξυπνη και ο προπονητής της δίνει σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Είναι το κλειδί για το Ισραήλ".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ