28.1 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Αντέδρασε… σαν Μπαρτσελόνα!

Την αντίδραση μεγάλου συλλόγου, την περιμένεις από ομάδες σαν την Μπαρτσελόνα, η οποία το έκανε στη Βιτόρια, σταματώντας το δικό της σερί ηττών και παράλληλα το σερί νικών της Μπασκόνια με 77-70, σε ένα αποτέλεσμα που αλλάζει και πάλι τα δεδομένα, δίνοντάς της ένα αποτέλεσμα, που στο τέλος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα μπορεί να σημαίνει πολλά.

Το παιχνίδι

Ακουμπώντας την μπάλα στον Σεραφέν στο ξεκίνημα, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε στα πρώτα λεπτά με τη σωστή προσέγγιση και πιο δυναμικά, αναγκάζοντας σε τάιμ άουτ τον Περάσοβιτς με το σκορ στο 12-19. Η Μπασκόνια βρήκε μια αρχικά αντίδραση στα πρόσωπα που θα περίμενε, αυτά των Χουέρτας και Σενγκέλια, με την άμυνά της να βοηθά να μείνει κοντά στο τέλος της πρώτης περιόδου (16-19).

Το μακρινό σουτ μπήκε στην καταλανική «εξίσωση» και, με αυτό τον τρόπο, βρέθηκαν και οι απαντήσεις, για να βρίσκονται σχεδόν μόνιμα σε απόσταση δύο κατοχών, μέχρι το 26ο λεπτό, που σκόραρε με καλάθι ο Ερτέλ (28-34). Ο Τζάνινγκ πλήρωσε τους παίκτες του Πέσιτς... με το ίδιο νόμισμα και πολύ γρήγορα η διαφορά θα μαζευόταν ξανά για τους γηπεδούχους, μειώνοντας στο 39-40 στα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου, προτού το κλείσει με ωραίο τελείωμα ο Σίνγκλετον για το 39-42.

Το παιχνίδι Μπασκόνια εναντίον... Σεραφέν δεν μπορούσε να δικαιώσει τους φιλοξενούμενους, με τον Βιλντόζα και τον Σιλντς να προσθέτουν λύσεις, για να πάρει το προβάδισμα η ομάδα τους μετά από πολλή ώρα στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (48-46). Ο Πουαριέ και ο Χίλιαρντ ήταν εξαιρετικοί, για να φτάσει η απόσταση μέχρι και στο +9 (55-46 στο 28'), σε ένα διάστημα ιδανικό για τους Βάσκους, αν και δεν είχε ίδιο τέλος, καθώς με το δίποντο του Ερτέλ για το 55-49 η Μπαρτσελόνα δεν άφηνε τη ζημιά να γίνει μεγαλύτερη.

Με τον Πούστοβι να παίρνει μπάλες χαμηλά και τους παίκτες του Πέσιτς να φθείρουν με φάουλ τους αντιπάλους τους, τα δεδομένα άλλαξαν και στα τέσσερα λεπτά για το φινάλε, όντες στο μπόνους των βολών ήδη, έφτασαν στο +4 με βολές του Πάνγκος (57-61). Πολύ σύντομα, το προβάδισμα αυτό θα αποτελούσε παράσταση νίκης στα 2:39 για το φινάλε, με την επίθεση να δουλεύει... ρολόι και το τρίποντο του Ρίμπας να στέλνει τις ομάδες στους πάγκους, γράφοντας το 62-69. Ο Πάνγκος ανέλαβε να «καθαρίσει» με πέντε δικούς του πόντους, μην πληρώνοντας λίγο αργότερα και ένα δικό του λάθος με το σκορ στο 65-73 στα 50", που θα μπορούσε να είχε βάλει την Μπασκόνια στο παιχνίδι. Ούτε γάτα... ούτε ζημιά, λοιπόν, και η Μπαρτσελόνα πήρε το μεγάλο «διπλό», χωρίς να απειληθεί και παίρνοντας μια καλή διαφορά.

Δεκάλεπτα: 16-19, 39-42, 55-49, 70-77

ΤΟ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ: Ο Κέβιν Πάνγκος δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση, περισσότερο... σκιά του εαυτού του και χρωστούσε μια μεγάλη εμφάνιση. Αυτό έκανε στη Βιτόρια, με 16 πόντους, εκ των οποίων οι 13 στην τελευταία περίοδο, με 4/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 2/2 βολές.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για την πλήρη αξιοποίηση των τεσσάρων παραπάνω κατοχών της Μπαρτσελόνα, με πέντε παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ για την ίδια και ένα λιγότερο λάθος για την Μπασκόνια. Η διαφορά ίσως αποτυπώνει ακριβώς αυτό, αφού οι «Μπλαουγκράνα» είχαν αρκετά καλύτερο ποσοστό στα δίποντα (51.9% έναντι 62.2%), εξισορροπώντας με αυτές τις παραπάνω κατοχές και το καλύτερο ποσοστό τριπόντων της Μπασκόνια (38.5% έναντι 28%).

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ