22.8 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και… click away

Γιορτές με κλειστά τα μαγαζιά θα γίνουν στη χώρα, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Με την επισήμανση ότι τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλό επίπεδο σε εθνικό επίπεδο και αυτό δεν επιτρέπει την επανεκκίνηση διαφόρων μορφών κοινωνικής ζωής στον χρόνο και με τον τρόπο που όλοι θα θέλαμε, ανακοινώθηκαν τα εξής:

  1. Διατηρείται κλειστό το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, αλλά θα ισχύει η μέθοδος click away. Λόγω της υπερφόρτωσης των υπηρεσιών ταχυμεταφορών, θα μπορεί ο πελάτης να παραγγέλνει από καταστήματα και να πηγαίνει ο ίδιος να παραλαμβάνει το προϊόν από εξωτερικό χώρο καταστήματος. Εξω από τα μαγαζιά θα επιτρέπεται ουρά μέχρι 9 άτομα. Δεν θα επιτραπεί να ανοίξουν επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση της εισόδου σε ανοιχτό χώρο, άρα δεν θα ανοίξουν τα mall. 
  2. Τα κομμωτήρια ανοίγουν από τη Δευτέρα 14/12 με διευρυμένο ωράριο 7 το πρωί με 9 το βράδυ.
  3. Τα βιβλιοπωλεία ανοίγουν τη Δευτέρα 14/12 με διευρυμένο ωράριο 7-9 και με επιτρεπόμενο όριο 4 πελάτες μέχρι 100 μέτρα και έναν επιπλέον για κάθε επιπλέον 15 μέτρα.
  4.  Οι εκκλησίες θα ανοίξουν ανήμερα Χριστούγεννα και Φώτα με 9 άτομα μέσα και 25 σε Μητροπόλεις, ενώ δε θα γίνει εορτασμός των Φώτων σε εξωτερικούς χώρους.
  5. Η απαγόρευση κυκλοφορίας γίνεται 10-5, πάει δηλαδή μια ώρα πίσω. Η ουσία βέβαια σε αυτό, από την ώρα που δεν ανακοινώθηκε εξαίρεση για κάποια μέρα, είναι ότι απαγορεύονται οποιεσδήποτε εορταστικές συγκεντρώσεις σε σπίτι και τις παραμονές Χριστουγέννην και Πρωτοχρονιάς το βράδυ
  6. Η καραντίνα ερχόμενων από το εξωτερικό περιορίζεται σε 3 από 10 μέρες για το διάστημα 18/12 μέχρι 7/1. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ