19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγει η αυλαία του Ευρωμπάσκετ

Με τους αγώνες του Α’ και του Β’ Ομίλου, που φιλοξενούνται σε Ελσίνκι και Τελ Αβίβ αντίστοιχα, θα κάνει πρεμιέρα το Ευρωμπάσκετ 2017.

Στη μάχη της διάκρισης ρίχνεται από την Πέμπτη (3/08, 16.30, ΕΡΤ1) η Εθνική Ελλάδας Ανδρών, αντιμετωπίζοντας την Ισλανδία. Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα θέλουν να ξεπεράσουν το άγχος της πρεμιέρας για να ξεκινήσουν χωρίς δυσάρεστες απώλειες την πορεία τους στη διοργάνωση. Στο εναρκτήριο ματς, η Σλοβενία θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία στις 13.45, με στόχο να αποδείξει την ανωτερότητά της κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε θετικά στοιχεία στα φιλικά προετοιμασίας. Η οικοδέσποινα του ομίλου, Φινλανδία, θα έχει δύσκολη αποστολή κόντρα στη φιλόδοξη Γαλλία, που παρά τις απουσίες «βλέπει» βάθρο. Οι Φινλανδοί, με «όπλο» τη «Hartwall Arena», θα τα δώσουν όλα για την έκπληξη.

Στο Β’ Όμιλο, το Ισραήλ επίσης θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική της έδρας του αντιμετωπίζοντας την Ιταλία των πολλών προβλημάτων, με κυριότερα εκείνα των Πάσκολο και Γκαλινάρι. Φαβορί στην αναμέτρησή της με την Ουκρανία προβάλλει η Γερμανία, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει κι εντός παρκέ, ενώ η Γεωργία του Ηλία Ζούρου που έρχεται με… φόρα από τα φιλικά, κι εν τέλει το Ζάζα Πατσούλια στη σύνθεσή της, θα παίξει με τη Λιθουανία που δεν επιθυμεί απώλειες στην πρεμιέρα της. Αγώνα δρόμου κάνει ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας για να προλάβει να ενσωματωθεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, μετά την πρόσφατη περιπέτειά του στις ΗΠΑ.

To πρόγραμμα (31/08):
13.45 Ελσίνκι, Σλοβενία-Πολωνία
15.45 Τελ Αβίβ, Γερμανία-Ουκρανία
16.30 Ελσίνκι, Ισλανδία-Ελλάδα
18.30 Τελ Αβίβ, Λιθουανία-Γεωργία
20.00 Ελσίνκι, Γαλλία-Φινλανδία
21.30 Τελ Αβίβ, Ιταλία-Ισραήλ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ