26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανοίγει η αυλαία της Basket League

Στην αφετηρία βρίσκονται οι δεκατέσσερις ομάδες της Basket League για την έναρξή τoυ νέου πρωταθλήματος. Η αυλαία θα ανοίξει το Σάββατο (06/10) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

Με τέσσερις αναμετρήσεις θα ξεκινήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, με το πρώτο «τζάμπολ» να γίνεται παράλληλα στο κλειστό της Πυλαίας και στο Βενετόκλειο. Στις 15.45 θα παίξουν ο ΠΑΟΚ με το Ρέθυμνο και ο Κολοσσός Ρόδου με τον Προμηθέα Πατρών, ενώ στις 17.00 θα ξεκινήσει στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ήφαιστο Λήμνου, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στην Basket League.

Το ματς που κλέβει τις εντυπώσεις, από την πρώτη ημέρα (06/10), είναι αναμφίβολα εκείνο που θα λάβει χώρα στις 18.00 στο «Ανδρέας Παπανδρέου». Το Περιστέρι -στην επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία- θα τεθεί αντιμέτωπο με την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να έχουν δώσει μεγάλες «μάχες» στο παρελθόν και να υπόσχονται και τώρα -που θα συναντηθούν ξανά για πρώτη φορά ύστερα από εφτάμισι χρόνια- έντονες συγκινήσεις.

Η 1η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (07/10), οπότε θα διεξαχθούν άλλα τρία παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στο ΣΕΦ με τον έτερο νεοφώτιστο, Χολαργό, τον οποίο αντιμετώπισε πρόσφατα και για το Κύπελλο Ελλάδας, τη στιγμή που το Λαύριο θα υποδεχθεί τον Άρη και ο Πανιώνιος θα φιλοξενήσει στο κλειστό της Νέας Σμύρνης την Κύμη. To φετινό πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, το Basketa.gr σάς παρουσιάζει μερικούς από τους λόγους που αξίζει να το παρακολουθήσετε.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 06/10
ΠΑΟΚ 15.45 ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο Κορομηλάς, Σώμος, Τσώνος (Γκούμας) ΕΡΤ2 BL Show
«Αν. Παπανδρέου» 18.00 Περιστέρι-ΑΕΚ Παπαπέτρου, Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης (Βιδάλης) ΕΡΤ2 Live
Βενετόκλειο 15.45 Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πατρών Καρακατσούνης, Μπήτης, Ανδρικόπουλος (Βιτζηλαίος) ΕΡΤ2 BL Show
ΟΑΚΑ (κ.θ.) 17.00 Παναθηναϊκός-Ήφαιστος Λήμνου Αναστόπουλος Π., Συμεωνίδης, Λόρτος (Μουζάκης Στ./Ορφανός) COSMOTESPORT 4HD Live

Κυριακή 07/10
Κ.Γ. Λαυρίου 18.00 Λαύριο-Άρης Μάνος, Τσαρούχα, Σταματόπουλος (Ελευθεριάδης) ΕΡΤ2 Live
ΣΕΦ 17.00 Ολυμπιακός-Χολαργός Σχινάς, Ψαριανός, Μαλαμάς (Παλάτος) COSMOTESPORT 4HD Live
Ν. Σμύρνης 18.00 Πανιώνιος-Κύμη Πουρσανίδης Γ., Δεσλής, Πουρσανίδης Κ. (Ντάβαρης)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ