25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανθεκτικός στον μαραθώνιο

 

Διατηρώντας τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο της κορυφαίας ομάδας (σε ποσοστό νικών-ηττών) στις διαβολοβδομάδες της Ευρωλίγκας εδώ και μια τριετία, ο Ολυμπιακός είναι πάνω από κολοσσούς του Ευρωπαϊκού μπάσκετ όπως η Φενέρμπαχτσε και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και ισόβαθμος με την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.
Αυτά τα στοιχεία έχουν ξεχωριστή σημασία στην εφετινή χρονιά όπου η ομάδα «χτίζεται» σε μεγάλο βαθμό από την αρχή με (σχεδόν όλους) νέους ξένους παίκτες και νέο προπονητή.
Που σημαίνει χρόνο προσαρμογής για τους παίκτες αλλά και για την αφομοίωση (ακόμα και από τους παλιούς) της νέας φιλοσοφίας που φέρνει πάντα μια αλλαγή στην κορυφή του πάγκου.

Τι είχε υποσχεθεί στους φίλους του Ολυμπιακού ο Ντέηβιντ Μπλάτ ;
«Μια ομάδα που θα παλεύει κάθε παιχνίδι και θα επιχειρεί εκτός από τη νίκη να προσφέρει και ελκυστικό μπάσκετ».
Ο Αμερικανοισραηλινός προπονητής είναι πανέξυπνος και τεχνικά αλλά και επικοινωνιακά, έτσι δεν ήρθε σε ένα μαγαζί (ομάδα) γωνία και μπήκε ως ταύρος σε υαλοπωλείο να τα αλλάξει όλα.


Στη Βαρκελώνη ήταν – όπως είχαμε αναφέρει – το πιο χαρακτηριστικό δείγμα του παντρέματος με το χθες (άμυνα που «πνίγει» τον αντίπαλο για να βγει ο αιφνιδιασμός και το γρήγορο μπάσκετ) του Γιάννη Σφαιρόπουλου με το σήμερα.
Το οποίο επιτάσσει εξαιρετική και γρήγορο κίνηση και χωρίς τη μπάλα και υποχρεωτική (επιθετική) αποφόρτιση του ηγέτη της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη.Ο οποίος ήταν εξαιρετικός τόσο χθες με την Γκράν Κανάρια όσο και κόντρα στη Μπαρτσελόνα κάνοντας συνολικά 1 λάθος και στα δύο παιχνίδια !

Αυτό λέει πολλά, όπως και το ρεκόρ των 29 ασίστ χθες, τις οποίες μοίρασε σχεδόν όλη η ομάδα με διαρκή κίνηση (και) χωρίς τη μπάλα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο αρχικό (3-4) ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα υπήρχαν και δύο ήττες στις λεπτομέρειες με ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (69-65) και (κυρίως) με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ (72-73) όπου κρίθηκε στο (άστοχο) σουτ του Ουίλιαμς Γκός, άρα τεχνικά ο συγκεκριμένος αγώνας θα μπορούσε κάλλιστα και να κερδηθεί.

Εκεί που θα φανεί ακόμα περισσότερο η βελτίωση της ομάδας μέσα στο χρόνο θα είναι στον αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο. Η οποία συνέτριψε τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ αλλά έχει τις κλασσικές παθογένειες των άλλων χρόνων και έχει ήδη χάσει εντός από Γκράν Κανάρια και Μπάγερν. Αλλωστε σημασία σε έναν μαραθώνιο έχει η διάρκεια και όχι ένα εφήμερο σπρίντ. Και σίγουρα ο Ολυμπιακός αυτό το 6-1 σερί που έχει στα τελευταία επτά παιχνίδια δεν έχει γίνει από βιαστικό τρέξιμο.

Το πιο βασικό για την ομάδα του Πειραιά είναι το τι προσφέρουν παίκτες που είτε παίζουν λίγο (Μπόγρης) είτε ψάχνουν τον καλό τους εαυτό (Παπανικολάου και Μάντζαρης) και το πρόσημο εδώ είναι ήδη θετικό. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ