22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανησυχία από την ισπανική ομοσπονδία

Κυριαρχεί εδώ και χρόνια στη διεθνή σκηνή, θεωρείται πως έχει μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές παικτών που μάλιστα έχουν θέση και ρόλο στο πρωτάθλημα, ένα από  καλύτερα της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν βάζει φρένο στην ανησυχία της ισπανικής ομοσπονδίας για το μέλλον της Εθνικής Ομάδας. Και το εξέφρασε μέσω σημερινής της ανακοίνωσης.

Η ανησυχία αυτή πηγάζει από το γεγονός πως, όπως έχουν τα πράγματα, η Εθνική Ισπανίας δεν θα μπορέσει να έχει αρκετούς από τους πρωτοκλασάτους παίκτες της στα παράθυρα των Προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς η Ευρωλίγκα δεν μετακινείται σε ότι αφορά το καλεντάρι. «Οι αγώνες αυτοί δίνουν την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και αυτό με τη σειρά του δίνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η FEB, θέλοντας να δείξει πως αν δεν τα καταφέρει η Εθνική Ισπανίας θα αγωνιστεί και πάλι το 2021. Όπως και όποια άλλη Εθνική Ομάδα δεν τα καταφέρει. Εκφράζει πάντως την εμπιστοσύνη της πως «τόσο η Ευρωλίγκα, όσο και οι ισπανικές ομάδες που παίρνουν μέρος σε αυτήν, θα καταλάβουν την ανάγκη ενός συμβιβασμού, περιμένοντας την απάντηση της Ευρωλίγκας, μετά τη νέα πρόταση της FIBA¨.

Η αιτία της ανακοίνωσης πάντως είναι η σημερινή συνάντηση που είχαν η ισπανική ομοσπονδία και η ACB,η ισπανική λίγκα, όπου παρουσιάστηκε διάσταση απόψεων. Γι’ αυτό άλλωστε και στον επίλογο της ανακοίνωσης η ομοσπονδία ζητά από την λίγκα να σεβαστεί τις αποφάσεις που πήρε τον περασμένο Ιούλιου, η γενική συνέλευση της FEB, της οποίας μέλος είναι η ACB.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ