27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναντολού Εφές: Μία ακόμα «πεταμένη» χρονιά (vids)

Το Basketa.gr παρουσιάζει την Αναντολού Εφές, την ομάδα που καταφέρνει κάθε χρόνο να απογοητεύει όλο και περισσότερο.

Ένα μεγάλο μπάτζετ, αλλά μία ακόμα αποτυχημένη σεζόν. Το χρήμα δεν οδηγεί πουθενά αν δεν υπάρχει τεχνογνωσία. Και χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές δεν είναι άλλο από την Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι ενώ πέρσι φλέρταραν με τη συμμετοχή τους στο Φάιναλ Φορ, τελικά κατάφεραν να διαλύσουν αυτό το σύνολο και να φτιάξουν ένα άλλο, σαφώς χειρότερο. Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είχε τεράστιες ευθύνες για το... έκτρωμα της Εφές και δικαιολογημένα –και ίσως καθυστερημένα- απομακρύνθηκε. Στη θέση του βέβαια προσλήφθηκε ο Εργκίν Αταμάν ο οποίος δεν έχει καταφέρει κάτι ιδιαίτερο στην καριέρα του. Το ρεκόρ 3-11 τα λέει όλα για την ομάδα που κάθε χρόνο βρίσκει έναν τρόπο να απογοητεύει.

Τα... highlights

Οι πέντε σερί νίκες στην αρχή της χρονιάς έφεραν την ομάδα σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Παρ’ όλα αυτά ξαφνικά βρέθηκε η... λύση και σημειώθηκαν δύο σπουδαία «διπλά». Το πρώτο στη Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα με 89-85, αλλά μεγαλύτερη επιτυχία –με βάση και τη δυναμικότητα των δύο ομάδων- ήταν η εκτός έδρας επικράτηση στο Τελ Αβίβ. Το 92-72 επί της Μακάμπι έδειξε ότι η Εφές συνερχόταν αλλά αυτό δεν ήταν αλήθεια. Από τότε μέτρησε έξι ήττες και μόλις μία νίκη, αυτήν επί της Αρμάνι Μιλάνο με 73-68, που μάλιστα είναι η μοναδική ως τώρα εντός έδρας, στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Το αστέρι

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ αποτελεί τον μεγάλο αστέρα της ομάδας αυτής, καθώς ο Αμερικανός είναι ο πρώτος σκόρερ με 14,7 πόντους και ο άνθρωπος ο οποίος πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να σώζει την ομάδα του από τις ήττες. Πολύ σημαντική και η προσφορά του Μπράιαντ Ντάνστον, όπως βέβαια και του πολύ χρήσιμου Βλάντιμιρ Στίματς.

Η εκτίμηση

Το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον η Εφές είναι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σημειώνοντας κάποιες νίκες. Κατά πάσα πιθανότητα όμως θα ολοκληρώσει τη σεζόν κάπου μεταξύ της 14ης και της 16ης θέσης.

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της ομάδας στη φετινή Ευρωλίγκα!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ