27.1 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Αναντολού Εφές-Ζαλγκίρις 94-60: «Ξέσπασε» η Εφές και… βύθισε κι άλλο τη Ζαλγκίρις (vid-pic)

Η Ζαλγκίρις πλήρωσε τα... σπασμένα, αφού η Εφές έβγαλε αντίδραση μετά από την βαριά ήττα που υπέστη από τον Παναθηναϊκό και έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 94-60, όντας ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Η Εφές έψαχνε διακαώς μια νίκη μετά από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής και κατάφερε να την πάρει με σχετική ευκολία, απέναντι στη Ζαλγκίρις που για άλλη μια φορά εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Οι Λιθουανοί δεν κατάφεραν να μπουν σε κανένα σημείο στο ρυθμό του αγώνα μετά από το πρώτο πεντάλεπτο και έμοιαζαν να έχουν παραδοθεί στην... φορτσάτη Εφές. Έτσι η ομάδα του Αταμάν πήρε ένα σημαντικό αποτέλεσμα από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης και ανέβηκε στο 2-5, ενώ η Ζαλγκίρις παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 0-7.

Γεμάτη εμφάνιση για την τουρκική ομάδα πραγματοποίησε ο Πλέις με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ από τους ηττημένους ο Μιλάκνις με 14 πόντους προσπαθούσε να αντιδράσει κατά περιόδους αλλά έμοιαζε απελπιστικά μόνος.

Πιο έτοιμη μπήκε η Εφές στην αναμέτρηση και σταδιακά άρχισε να «χτίζει» μια καλή διαφορά (20-11), με την Ζαλγκίρις να βρίσκεις λύσεις προς το τέλος του δεκαλέπτου με τον Μιλάκνις και να δείχνει σημάδια... ζωής (24-17). Πιο εύστοχοι μπήκαν οι γηπεδούχοι και στη δεύτερη περίοδο και διεύρυναν το προβάδισμα τους (33-19), με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να βρουν τον τρόπο για να πλησιάσουν στο σκορ, έχοντας πολύ χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (44-29).

Με συγκέντρωση στην άμυνα και μπροστάριδες τους Μπομπουά, Μίσιτς και Μοερμάν, η Εφές ανέβασε και άλλο τη διαφορά (60-37), τη στιγμή που οι Λιθουανοί μετά βίας έφταναν στο αντίπαλο καλάθι. Στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια βελτίωσης επιθετικά, ωστόσο δεχόταν πόντους με μεγάλη ευκολία με αποτέλεσμα να μην μειώνεται η διαφορά (69-46). Στην τέταρτη περίοδο η εικόνα της αναμέτρησης δεν διαφοροποιήθηκε, με την Εφές ελέγχει πλήρως τον ρυθμό και τη Ζαλγκίρις να έχει παραδώσει τα όπλα. Η ομάδα του Αταμάν έφτασε τελικά σε μια εύκολη νίκη με 94-60, ενώ η Ζαλγκίρις παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς νίκη στη φετινή διοργάνωση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πολύ καλύτερα ποσοστά ευστοχίας είχε η Εφές από την Ζαλγκίρις, με την ομάδα του Αταμάν να μετρά 62% στα δίποντα και 47.8% στα τρίποντα, τη στιγμή που τα ποσοστά των φιλοξενούμενων ήταν 39.4% και 27.3% αντίστοιχα.

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ: Ο Πλέις μπορεί να ήταν ο πολυτιμότερος για την Εφές, όμως είχε άξιο συμπαραστάτη τον Φίλιπ Πετρούσεφ, ο οποίος σταμάτησε στους 14 πόντους, ενώ έκανε και νέο προσωπικό ρεκόρ στο σύστημα αξιολόγησης με 20 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά εδώ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ