26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το καθήκον της η Μπεσίκτας, «ανάσα» για Ουσάκ (vids)

Η Μπεσίκτας συνεχίζει την ανοδική της πορεία μετά και την επικράτηση επί της Τράμπζονσπορ, ενώ μία σπουδαία νίκη, στην προσπάθεια για την παραμονή στο πρωτάθλημα Τουρκίας, πήρε η Ουσάκ κόντρα στη Γεσιλγκιρεσούν.

Η Μπεσίκτας έκανε... τη δουλειά της κι έφτασε σε τρίτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα με 78-74 κόντρα στην προτελευταία πια Τράμπζονσπορ. Οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα, παρά την κούρασή τους από τον αγώνα με παράταση στο «Αλεξάνδρειο», κόντρα στον Άρη, μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο με το 27-18 του δευτέρου δεκαλέπτου που τους έδωσε το προβάδισμα στο ημίχρονο (42-37) και παρά τη σθεναρή αντίσταση της ομάδας του Πόντου, που ισοφάρισε σε 66-66 με τέσσερα λεπτά για τη λήξη, με τον Σερτάκ Σανλί «άσσο στο μανίκι» (22 π., 8 ρ.) πήραν την νίκη, με τους 24 πόντους του Έλντριτζ και το double double 12 πόντων και 13 ριμπάουντ του Ομπέκπα να πηγαίνουν στράφι για τους φιλοξενούμενους.

Ο Τασκιράν αστόχησε στο σουτ που θα έφερνε το ματς στην παράταση και η Ουσάκ κέρδισε τη Γεσιλγκιρεσούν με 85-82, παίρνοντας «ανάσα» για τη «μάχη» της παραμονής. Το παιχνίδι φαινόταν εξαρχής πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες και με τον Τζόρνταν Χάμιλτον να είναι... τρισδιάτατος, με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ, η ομάδα του ήταν εκείνη που θα χαμογελούσε τελικά, με τον Τζέφερσον στην αντίπερα όχθη να έχει ισάριθμους πόντους και 5 ριμπάουντ.

Εξαιρετική ήταν η Ίστανμπουλ και με 85-71 έβαλε «φρένο» στην πολύ καλή πορεία της έως τώρα τέταρτης Εσκίσεχιρ. Με τον Ιβάν Μπούβα να είναι ασταμάτητος, με 30 πόντους, 13/22 σουτ, 5 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, οι Πολίτες πήραν από πολύ νωρίς ξεκάθαρο προβάδισμα (24-9), το οποίο διατήρησαν με άνεση έως το τέλος. Το double double 16 πόντων και 12 ριμπάουντ του Ντάνκαν, ήταν ίσως το μοναδικό θετικό στοιχείο των ηττημένων.

Με άμυνα «γρανίτη» στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μπουγιουκσεχίρ έκαμψε με 77-67 την αντίσταση της Μπουγιουκτσεκμετσέ. Στο διάστημα εκείνο, οι γηπεδούχοι κράτησαν τους αντιπάλους τους στους 11 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη έκανε «πάρτι» ο Μετετσάν Μπιρσέν, με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε με 19 πόντους ο Ουόκερ.

Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27/1:

Ιστανμπούλ-Εσκίσεχιρ 85-71
Ουσάκ-Γεσιλγκιρεσούν 85-82
Μπεσίκτας-Τράμπζονσπορ 78-74
Μπουγιουκσεχίρ-Μπουγιουκτσεκμετσέ 77-67

Κυριακή 28/1:

Γκαζιάντεπ-Γαλατάσαραϊ
Νταρουσάφακα-Τόφας
Μπάνβιτ-Φενέρμπαχτσε
Αναντολού Εφές-Καρσίγιακα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ