23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλλάζει στάση η Εuroleague, προς Κάουνας το Αρμάνι – Ολυμπιακός

Οι εξελίξεις τρέχουν και τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, με τη Εuroleague να υποχωρεί σχετικά με την αρχική της στάση να διεξαχθεί κανονικά στο Μιλάνο το παιχνίδι της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό (12/3, 21:45) ύστερα και τις επιστολές των ερυθρολεύκων αλλά και το κλίμα πίεσης και οργής που επικρατεί.

Πλέον η Εuroleague μία ημέρα πριν την αναμέτρηση σκέφτεται όλα τα ενδεχόμενα ώστε να διαφυλάξει την υγεία των παικτών, καθώς η Βόρεια Ιταλία έχει «πληγωθεί» αρκετά από τον κορονοϊό.

Όλα δείχνουν ότι η πρόταση του Ολυμπιακού να διεξαχθεί ο αγώνας σε άλλη χώρα φαίνεται να πιάνει... τόπο και πλέον το Κάουνας στη Λιθουανία είναι το επικρατέστερο μέρος να φιλοξενήσει τις δύο ομάδες.

Όμως οι σκέψεις της διοργανώτριας αρχής δεν αφορούν μόνο την αλλαγή τοποθεσίας αλλά και την ημερομηνία, καθώς θα χρειαστεί χρόνο αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και ο αγώνας πρόκειται να μεταφερθεί για την Παρασκευή.

Παράλληλα υπήρξε παρέμβαση της Ένωσης παικτών της ευρωπαϊκής διοργάνωσης (ELPA)  ώστε να αποτρέψει την διεξαγωγή του παιχνιδιού στο Μιλάνο και να διαφυλάξει την υγεία των παικτών θέτοντας σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι. Σε αυτό το εγχείρημα βρήκαν συμμάχους και τους παίκτες των δύο ομάδων ενώ αρκετοί παίκτες της Εuroleague είχαν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους όπως ο Άλεξ Αμπρίνες και ο Μάλκολμ Ντιλέινι.

Αν και τελευταία στιγμή φαίνεται να υπερισχύει η λογική, καθώς εκτός από το δύσκολο ταξίδι που θα είχε η αποστολή του Ολυμπιακού για να φτάσει στο Μιλάνο, θα χρειαζόταν να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα σύμφωνα με τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο και τις επόμενες αναμετρήσεις με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ερυθρό Αστέρα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ