26.7 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Αλέξης Καρατζάς στο basketa : «Θα ήμουν τρελός να θέλω να φύγω από την ΦΕΑ»

Η ΦΕΑ ετοιμάζεται για τη σημερινή (15/4, 20:15) φιέστα ανόδου απέναντι στον ΟΚΑ Μεσογείων, έχοντας κερδίσει από την προηγούμενη αγωνιστική την μαθηματική της άνοδο στην Γ' Εθνική.

Ο Αλέξης Καρατζάς, ο οποίος επέστρεψε πριν δυο χρόνια, στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2007, σε επίπεδο αντρικού, ήταν αυτός που κατάφερε να φέρει την ομάδα από την Β' ΕΣΚΑ σε δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα, έχοντας ρεκόρ 56-3 σε αυτό το διάστημα, και έχοντας φέρει την ΦΕΑ και στον τελικό της ΕΣΚΑ, όπου την επόμενη Τετάρτη (24/4) θα αγωνιστεί με το Αιγάλεω.

Ο Έλληνας τεχνικός, ο οποίος εκτός από την ΦΕΑ έχει εργαστεί σε Εκάλη, Πεντέλη, Σπόρτιγκ, Μαρούσο και Ιωνικό ΝΦ, μίλησε στο basketa.gr για τους λόγους της ανόδου, για τον στόχο της ομάδας στην Γ' Εθνική, για τον τελικό της ΕΣΚΑ, τον Ιωνικό ΝΦ και το πέρασμα του από αυτόν, αλλά και τον ποια ομάδα βλέπει ως φαβορί για να ακολουθήσει την ΦΕΑ στις Εθνικές κατηγορίες.

 -Όταν πριν δυο χρόνια αποφάσισες να αναλάβεις τις τύχες της ΦΕΑ, πίστευες ότι σε δυο χρόνια η ομάδα θα επέστρεφε στην Γ' Εθνική ;  

Όταν ανέλαβα την ομάδα ήταν Ιούνιος του 2017 και μόλις είχε πέσει δυο συνεχόμενες κατηγορίες και υπήρχε μεγάλη απογοήτευση. Ήξερα όμως που πηγαίνω, καθώς η ομάδα αυτή αποτελείται διοικητικά από πρόσωπα που γνώριζα καλά και ήξερα ότι θα έχω χώρο και χρόνο να προσπαθήσω να επαναφέρω αρχικά τη πίστη ότι η ΦΕΑ δεν ξόφλησε, και ότι με σωστές κινήσεις μπορεί να πατήσει ξανά σταθερά στα πόδια της. Είχα εξάλλου άλλες δυο θητείες στην ομάδα στο παρελθόν και ήταν για μένα κάτι σαν επιστροφή από εκεί που ξεκίνησα, καθώς ήταν και η πρώτη μου ομάδα ως προπονητής σε αντρικό τμήμα το 2007. Στην ερώτηση αν περίμενα ότι 2 χρόνια μετά θα ήμασταν στη Γ' Εθνική θα σου πω ότι ναι το πίστευα απόλυτα, Ίσως όχι τόσο εμφατικά όπως έγινε , αλλά ναι το πίστευα.  

-Διάλεξες ένα κορμό παικτών από πέρυσι, και τον εμπλούτισες με ποιοτικούς αθλητές τη φετινή περίοδο, πιστεύεις ότι ο ίδιος κορμός πρέπει να συνεχίσει και στην Γ' Εθνική ;

Σαφέστατα και το πιστεύω. Άλλωστε αυτό ήταν και το πλάνο μας εξ' αρχής, να μην ψάχνουμε κάθε χρόνο δέκα παίκτες, αλλά να πιστέψουμε κάποια παιδιά που μπορούν να κουβαλήσουν την ομάδα ακόμη και στις Εθνικές κατηγορίες. Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού η ομάδα πιστεύω ότι μπορεί να συνεχίσει με το ίδιο πλάνο και την επόμενη χρονιά και να μην μπει σε διαδικασία επανεκκίνησης. Είναι ακόμη όμως πολύ νωρίς να μιλήσουμε για του χρόνου καθώς ακόμη έχουμε τρία επίσημα ματς . Η επόμενη μέρα αργεί και αυτό που προέχει είναι να απολαύσουμε αυτό που πετύχαμε και να επαναπυροδοτήσουμε την φλόγα μας για το παιχνίδι ώστε τον Αύγουστο να υπάρχει στόχος και όραμα για μια νέα επιτυχία . Ένας διετής κύκλος έκλεισε απόλυτα επιτυχημένα. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε όλοι όσοι εμπλεκόμαστε με την ομάδα τι πλάνο και τι στόχο έχουμε για τη συνέχεια. Από εκεί θα κριθούν πολλά.  

-Ο Αλέξης Καρατζάς θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, και αν αυτή η επιτυχία ήταν αυτό που χρειαζόσουν ;

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η ομάδα μας έχει κάνει 56 νίκες και 3 ήττες σε επίσημα παιχνίδια αυτά τα 2 χρόνια που είμαι στην ομάδα.. Yπάρχει κάνεις που θέλει να φύγει από μια τέτοια ομάδα;;;; Θα ήμουν τρελός να θέλω να φύγω.

Όμως είμαι ρεαλιστής και ξέρω πως αυτή τη στιγμή οι απαιτήσεις αυξάνονται από όλους μας και θα πρέπει να φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε να λειτουργήσουμε άψογα όπως κάναμε αυτά τα δυο χρόνια. Αυτό είναι κάτι που θα συζητηθεί τις επόμενες μέρες και πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή τη φανταστική πορεία που έχουμε διαγράψει έως εδώ. Το σίγουρο είναι ότι απολαμβάνω αυτό που κάνω στη ΦΕΑ και ελπίζω να συνεχίσω να το κάνω για καιρό.  

-Πόσο εύκολα ήρθε η άνοδος και πως είδες το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος ;

Καμία άνοδος δεν έρχεται εύκολα. Αυτό που σε κάποιους φαίνεται έξω από το χορό εύκολο, είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο. Το να κρατηθούμε όλη τη χρονιά σταθεροί έχοντας κάθε Δευτέρα το πρέπει της νίκης είναι πραγματικά πολύ ψυχοφθόρο. Η καθημερινότητα ήταν πολύ δύσκολη ,με πολλά πάνω κάτω πνευματικά και αθλητικά όμως κάθε Δευτέρα νομίζω βγάζαμε το καλύτερο μας εαυτό και τα παιδιά έδειξαν ότι είναι οι καλύτεροι και θεωρώ απόλυτα δίκαια ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος θα το χαρακτήριζα ικανοποιητικό και ενδιαφέρον για το κόσμο που το παρακολουθούσε καθώς είχε αρκετά διαφορετικές ομάδες με ταυτότητα και προπονητική σφραγίδα. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ΦΕΑ ήταν η καλύτερη ομάδα και αυτό δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να το αμφισβητήσει.  

-Έχοντας προκριθεί και στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΣΚΑ, πόσο εφικτό είναι να είστε ανταγωνιστικοί απέναντι στο Αιγάλεω, το οποίο θα αγωνιστεί και στην έδρα του ;

Το παιχνίδι με το Αιγάλεω θα είναι για μας η αυλαία της σεζόν...το κερασάκι στη τούρτα θα έλεγα. Θα πάμε να το ευχαριστηθούμε, θέλαμε να παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο να δουν όσο πιο πολλοί μπασκετόφιλοι την ομάδα μας γι αυτό και συναινέσαμε να γίνει στο Αιγάλεω που είναι μια μπασκετική έδρα και ένα όμορφο γήπεδο για να παίξεις ένα τελικό. Ο αντίπαλος έχει το καλύτερο ροστερ με παίκτες άλλου επιπέδου από την ομάδα μας και νομίζω ότι έχουμε μόνο να κερδίσουμε από ένα τέτοιο παιχνίδι . Πάντως σίγουρα δεν πάμε για να χάσουμε...  

-Που αφιερώνεις την άνοδο ;

Την άνοδο θέλω να την αφιερώσω στον Κώστα τον Ρωμοσιό με τους λόγους να τους ξέρει αυτός και εγώ. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα.Στη πρόεδρο μας την κυρία Ελένη Νικολέττου που είναι κάτι παραπάνω από μια πρόεδρος για μένα και τέλος σε έναν άνθρωπο ,στενό μου φίλο που μεγαλώσαμε αθλητικά μαζί τον Δημήτρη το Μενουδάκο (νυν βοηθό προπονητή του Ηλία Παπαθεοδώρου στον ΠΑΟΚ).  

-Έχοντας φύγει πριν δυο χρόνια από τον Ιωνικό ΝΦ, και πριν τα πλέι οφς θα ήθελες να μοιραστείς με τον κόσμο τι συνέβη εκείνη την περίοδο ;

Οι λόγοι που έφυγα δεν ήταν αγωνιστικοί. Εξάλλου η ομάδα είχε μπροστά της ορθάνοιχτα την πόρτα της ανόδου στη Γ' Εθνική καθώς έμπαινε στα ημιτελικά πλέι οφ με πλεονέκτημα δυο νικών έναντι του Ηλυσιακού. Ότι έγινε ανήκει στο παρελθόν και από ότι φαίνεται έκανε καλό στη Νέα Φιλαδέλφεια γενικότερα καθώς και ο Ιωνικός Ν.Φ τώρα είναι ένα βήμα από τη Β' Εθνική και η ΦΕΑ ανέβηκε στη Γ' Εθνική. Όπως και να έχει αποδείχτηκε ότι βγήκαμε όλοι κερδισμένοι από την απόφαση μου τότε και χαίρομαι γι αυτό.  

-Ποια ομάδα θεωρείς θα ακολουθήσει την ΦΕΑ στην Γ' Εθνική ;

Θεωρώ ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η Νέα Ιωνία . Από κει και πέρα θα έλεγα ότι οι υπόλοιπες τρεις ομάδες (Πεύκη, Νίκη Αμαρουσίου και 95% Χαλάνδρι) έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Θα γίνουν ωραία παιχνίδια και πιστεύω πως η ομάδα που θα κρατηθεί σε καλύτερο ρυθμό μέσα στη διακοπή του Πάσχα θα έχει το προβάδισμα.  

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στα παιδιά μου,στους παίκτες.μου για όλο αυτό το ταξίδι... μια χρονιά όνειρο. Έδειξαν πόσοι σπουδαίοι είναι στα δύσκολα και σε όλες τις δυσκολίες που περάσαμε, πολλές φουρτούνες ,ενωμένοι και αγαπημένοι λύνοντας τα πάντα στο γήπεδο βάζοντας το εμείς μπροστά... ένα τεράστιο Ευχαριστώ στον συνεργάτη-αδερφό που με στήριζε καθημερινά μέσα και έξω από το γήπεδο τον Σωτήρη το Κουτσούκο, στον γκουρού συνεργάτη μου Χρήστο Φαρμάκη, στον μέγιστο δάσκαλο Νίκο Δημητρακή που μας έκανε όλο το χρόνο να τρέχουμε και να μη φτάνουμε. Στον Διονύση τον Φαναρτζή που διακριτικά ήταν εκεί όπου και όταν χρειάστηκε και φυσικά στη κυρια Ρόζα μας που μας φρόντιζε να είναι όλα στην εντέλεια πριν από κάθε αγώνα και όχι μόνο!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ