24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ακόμα ζει αλλά με… μηχανική υποστήριξη

Ο Ολυμπιακός χαμογέλασε χθες με τα αποτελέσματα, μπορούσε να ξαναχαμογελάσει με την ήττα της Μπασκόνια, μόνο που κάτι πρέπει να κάνεις και ο ίδιος σε αυτή την ζωή. Στο δικό του έργο απέτυχε πάλι, αφού πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία να αγκαλιάσει την πρόκριση, βλέποντας την Ζάλγκιρις να θριαμβεύει στο ΣΕΦ με 72-68 . Ακόμα κι έτσι, με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός παραμένει ζωντανός για την πρόκριση και μάλιστα με πολλές πιθανότητες αν νικήσει την ερχόμενη Παρασκευή στο ΣΕΦ την Νταρουσάφακα, αφού για να μείνει έξω πρέπει να γίνουν πολλά και δύσκολα διπλά από τους συνδιεκδικητές, Μιλάνο, Μπασκόνια, Μακάμπι και Ζάλγκιρις. Ετσι που είναι δε, το πρόγραμμα  ο Ολυμπιακός πριν το τζάμπολ του δικού του αγώνα θα γνωρίζει αν... θα έχει νόημα να παίξει αφού όλα τα ματς που τον ενδιαφέρουν προηγούνται.

Ο Πρίντεζης που ανέβασε πυρετό λίγες ώρες πριν τον αγώνα ήταν κανονικά παρών και στην πρώτη πεντάδα αφού τέτοιο ματς ήθελε αυταπάρνηση και σίγουρα ήθελε και άμυνα. Ο Ολυμπιακός ήταν προσηλωμένος εκεί στο πρώτο οκτάλεπτο, είχε και επιθετικές λύσεις από τον ζεστό Ουέμπερ. Τα 4 λάθη στο δεκάλεπτο όμως και κάποια εύκολα καλάθια που βρήκαν οι Λιθουανοί μέσα στην ρακέτα, έφεραν το 18-16 στην λήξη της περιόδου.

Η Ζάλγκιρις συνέχισε ένα σερί που άρχισε από το 18-12 και το έκανε 12-0 υπέρ της φτάνοντας στο 18-24 στο 12'15''. Ο Μπλατ που είχε χρησιμοποιήσει δέκα παίκτες από το 8'30'' κιόλας, επανέφερε την αρχική πεντάδα στο παρκέ, η ισορροπία ανακτήθηκε και σε άμυνα που σκλήρυνε και επιθετικά με τον ασταμάτητο Ουέμπερ και στο 18'30'' στο σκορ είχε γίνει 36-28 με σερί 18-4 για τον Ολυμπιακό. Το ημίχρονο έληξε με 38-34, με τον Ολυμπιακό να έχει αποκομίσει μεγάλα οφέλη από την κατακόρυφη άνοδο του Μιλουτίνοφ που κυριάρχησε στους αιθέρες και έφερε και το 17-12 στα ριμπάουντ.

O Ολυμπιακός "δάγκωνε" στην άμυνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Κράτησε την Ζάλγκιρις σε παραγωγικότητα πέντε πόντων για επτά λεπτά, ο ίδιος σκόραρε 13 και ξέφυγε με 51-39. Το φινάλε του δεκαλέπτου όμως δεν ήταν ανάλογο, η Ζάλγκιρις βρήκε εννέα αναπάντητους πόντους και το 51-48 άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο Μιλάκνις τελείωσε με τρίποντο το τρίτο δεκάλεπτο, άρχισε με τρίποντο το τέταρτο και το προβάδισμα του Ολυμπιακού έσβησε γρήγορα και άδοξα με την Ζάλγκιρις να ισοφαρίζει σε 51-51, να προσπερνάει στο 31'30'' με 53-51 και να βάζει μεγάλη πίεση στον Ολυμπιακό.

Στο 35'30'' το παιχνίδι έφτασε σε οριακό σημείο για τον Ολυμπιακό που είδε τους Λιθουανούς να ξεφεύγουν με πέντε πόντους, 57-62. Η άμυνα ήταν και πάλι το ομαδικό στήριγμα, ο τρομερός Ουέμπερ το ατομικό και το σερί 6-0 έφερε το 63-62 στο 37' όμως η Ζάλγκιρις είχε και πάλι απαντήσεις και στο 38'45'' βρέθηκε στο +3, 65-68 αφού έδειχνε πιο ψύχραιμη, μεθοδική και αποτελεσματική, στοιχεία που της έδωσαν τελικά την μεγάλη νίκη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Η Ζάλγκιρις έβγαλε στην πορεία του ματς αρκετούς ξεχωριστούς πρωταγωνιστές, όμως, ο Λέι Βέστερμαν ήταν αυτός που στα πιο καθοριστικά σημεία και όταν ο Ολυμπιακός έδειχνε να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα πέτυχε πόντους που άλλαξαν την ροή του αγώνα.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα νευρικό ματς που αμφότεροι έψαξαν ανάσες από το τρίποντο τα 8 που σκόραρε η Ζάλγκιρις έναντι 4 του Ολυμπιακού έπαιξαν ρόλο όπως επίσης σε ματς που κρίθηκε τόσο στην κόψη του ξυραφιού, οι μόλις δύο άστοχες βολές των Λιθουανών έναντι έξι του Ολυμπιακού επίσης είχαν σημασία.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Σε λίγο περισσότερα...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ