22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑΕΚ – Νίζνι 79-78: Ηταν θέμα εγωισμού (vids)

Η ΑΕΚ απέτυχε στο φετινό BCL, αλλά τουλάχιστον τον εγωισμό της δεν τον έχασε. Το αντίο της στη διοργάνωση ήρθε με μεγάλη ανατροπή από το -12 στο 29' και νίκη επί της Νίζνι με..... Οχι ότι άλλαξε κάτι επί της ουσίας, αλλά τουλάχιστον άφησε μια καλή τελευταία εντύπωση και υποχρέωσε τους, πρώτους στον όμιλο, Ρώσους στην πρώτη τους ήττα.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου πριν από τον αγώνα είδε να χάνει έναν ακόμα παίκτη. Ο Δημήτης Κατσίβελης ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Η ΑΕΚ παρατάχτηκε στον αγώνα με 11 παίκτες, αλλά οι Ρώσοι είχαν ακόμα λιγότερους και συγκεκριμένα 10!

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με απόλυτη ισορροπία και έληξε ισόπαλο με 34-34. Στην τρίτη περίοδο όμως, η Νίζνι πάτησε το γκάζι. Με το Σέπερντ πρωταγωνιστή ανέβασε ρυθμό, από την ΑΕΚ ακολουθούσε μόνο ο Μόουζες και έτσι πήγε στο +12, 47-59 στο 29' και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 50-59.

 

Η ΑΕΚ ήθελε να κλείσει με χαμόγελα την ευρωπαϊκή σεζόν, συνέχισε να το παλεύει και στο 34' πλησίασε σε 62-67. Ο Μόουζες συνέχιζε το προσωπικό του σόου στην επίθεση, η ομαδική άμυνα είχε δυναμώσει πολύ και στο 38' η ΑΕΚ έφερνε πια το ματ στα ίσια, 72-72. O Μέικον είχε φέρει την ισοφάριση, ο ίδιος το πήρε πάνω του και για το τρίποντο του 75-72 που ουσιαστικά έκρινε το ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΘΜΩΝ: Ισορροπημένες ήταν οι στατιστικές κατηγορίες, με μικρές διαφορές σε κάποιες από αυτές. Σε ματς που κρίθηκε στον πόντο, ίσως τα τρία περισσότερα λάθη της Νίζνι, 13-10 να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τελική έκβαση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ