27.5 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

ΑΕΚ για Μποχωρίδη και Λούντζη

Πιστός στο δόγμα για τη δημιουργία ελληνικού κορμού με προοπτική ο Ηλίας Παπαθεοδώρου συνεχίζει να "χτίζει" την ΑΕΚ επιλέγοντας ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Τελευταία εισήγησή του είναι δύο από τους πιο ελπιδοφόρους Έλληνες γκαρντ. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Μιχάλης Λούντζης.

Ψηλοί γκαρντ και οι δύο (1,96 ο πρώτος, 1,98 ο δεύτερος), αποτελούν αυτό ακριβώς που ψάχνει ο Παπαθεοδώρου για να τους ματσάρει με τους Γκίκα και Τολιόπουλο, που είναι πιο κοντοί. Δεν έχουν την έφεση στο σκοράρισμα την οποία θα ήθελε ο προπονητής της ΑΕΚ, αλλά είναι νεαροί, διεθνείς κι έχουν όλα τα φόντα να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές τα επόμενα χρόνια. 

Ο Μποχωρίδης αποφάσισε να φύγει φέτος από τον Άρη. Το τελευταία διάστημα ακουγόταν ότι βρισκόταν σε προχωρημένες επαφές με τον Προμηθέα. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν ότι είχε συμφωνήσει, αναγκάζοντας την ομάδα της Πάτρας να διαψεύσει κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ τον έχει προσεγγίσει κι έχει αποκτήσει μεγάλες πιθανότητες για να τον κάνει δικό της.

Ο Λούντζης έμεινε σήμερα ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, όπου ανήκε, και είναι ένας παίκτης τον οποίον γνωρίζει πολύ καλύτερα ο Παπαθεοδώρου, διότι τον είχε στις εθνικές ομάδες εφήβων και νέων και εκτιμούσε ιδιαίτερα τις ικανότητές του.

Η περίπωσή του, ωστόσο, είναι λίγο διαφορετική σε σχέση με αυτή του Μποχωρίδη, διότι ο Λούντζης είναι τραυματίας. Χτύπησε σοβαρά στο γόνατο πριν από τρεις μήνες, ενώ αγωνιζόταν στο Λαύριο, και αναμένεται να είναι πάλι πίσω στα γήπεδα τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο. Θα χάσει δηλαδή όλη την προετοιμασία. Αποτελεί, όμως, έναν παίκτη που μπορεί να αντιμετωπιστεί ως επένδυση, η οποία θα αρχίσει να αποδίδει απο του χρόνου και υπό αυτό το πρίσμα εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποκτηθεί. 

Η αλήθεια πάντως είναι ότι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν έχει λάβει ακόμα οριστική απόφαση ούτε για τον Μποχωρίδη ούτε για τον Λούντζη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ενδεχόμενη απόκτηση ενός εκ των δύο θα υποχρεώσει τον προπονητή της ΑΕΚ να ξαναδεί τα πλάνα του για τους ξένους περιφερειακούς, που θέλει να αποκτήσει, κάτι που έτσι κι αλλιώς έχει σχέση και με το αν θα μείνει ή όχι ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ