22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγχώθηκε αλλά είχε Χίγκινς η Μπαρτσελόνα!

Αν και τη δυσκόλεψε αρκετά την Μπαρτσελόνα η Ζαλγκίρις εν τέλει οι «μπλαουγκράνα» επέστρεψαν στις νίκες (93-86) χάρη στον εξαιρετικό και άχαστο από το σημείο του τριπόντου, Κόρι Χίγκινς (5/5τρ.) και άφησε πίσω την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο. Οι Λιθουανοί αν και πάλεψαν μέχρι το τέλος έπεσαν στο 3-4 ενώ η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς απολαμβάνει την κορυφή με ρεκόρ 6-1.

Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να προσθέσουν την Μπαρτσελόνα στη λίστα με τα θύματά της μετά την Φενέρμπαχτσε αλλά ο Χίγκινς (27π.) μαζί με τον Μίροτιτς (24π.) δεν το επέτρεψαν (93-86). Συγκινητικός από την πλευρά των γηπεδούχων ήταν ο Ζακ Λεντέι (16π.) τον οποίο ακολούθησε ο Γουόκαπ και Γκριγκόνις με 14 πόντους ο καθένας.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμλενη να μην έχει μπλεξίματα και με τον ηγετικό Νίκολα Μίροτιτς να σημείωνει 11 πόντους απέκτησε ένα προβάδισμα 12-19 όπου γρήγορα με τον Γουόκαπ και τον Λεκαβίτσιους μειώθηκε στο 23-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ζαλγκίρις έκλεισε καλύτερα τον Μίροτιτς αλλά η Μπαρτσελόνα βρίσκοντας λύσεις από τον Οριόλα και ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ κατάφερε να διατηρήσει το μικρό της προβάδισμα (32-27). Οι Καταλανοί συνέχισαν να ελέγχουν τα ηνία και να κερδίζουν πολλά επιθετικά ριμπάουντ ενώ η Ζαλγκίρις σημείωσε πόντους κυρίως μέσα από τη ρακέτα με τους Λεντέιλ και Γιανκούνας μειώνοντας στο 47-40.

Με το μαχαίρι στα δόντια μπήκε η Ζαλγκίρις, καθώς ο Ζακ Λεντέι με επτά προσωπικούς πόντους ισοφάρισε γρήγορα (47-47) ενώ στη συνέχεια πέρασαν μπροστά μετά από ώρα (51-50). Ο Χίγκινς δεν άργησε να μπει στην εξίσωση και με εύστοχα σουτ από κοντινή και μακρινή απόσταση έδωσε ξανά το προβάδισμα στους φιλοξενουμένους (66-61).

Ο Χίγκινς συνέχισε ακάθεκτος και στο τελευταίο δεκάλεπτο και παραμένοντας ζεστός με δύο συνεχόμενα τρίποντα έφτασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (72-64). Η Ζαλγκίρις δεν τα παράτησε έτσι εύκολα και με τους Γκριγκόνις και Χέιζ μείωσε στο 87-83 λίγο πριν το τέλος αλλά η Μπαρτσελόνα είχε την απαραίτητη ψυχραιμία στην επίθεση με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει τη νίκη με 93-86.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ Η ΗΓΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Ο Μπράντον Ντέιβις επέστρεψε ως αντίπαλος της Ζαλγκίρις έπειτα από δύο χρόνια πολύτιμης συνεισφοράς στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ο κόσμος τον περίμενε με ανοιχτές αγκάλες βραβεύοντάς τον και καταχειροκροτώντας τον. Μπορεί και το συναίσθημα να έπαιξε το ρόλο του, καθώς έμεινε στους 4 πόντους. Απρόβλεπτο πρωταγωνιστή είχε η Μπαρτσελόνα με τον Κόρι Χίγκινς να παίρνει την ομάδα επιθετικά στις πλάτες του και να την οδηγεί στη νίκη (27π., 5/5τρ.).

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ένα παιχνίδι που κράτησε το ενδιαφέρον των θεατών μέχρι το τέλος κρίθηκε στα ριμπάουντ και κυρίως στα επιθετικά που μάζεψαν οι φιλοξενούμενοι (14) και συνολικά 34 με αποτέλεσμα να ανανεώσουν τις επιθέσεις τους και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη η Ζαλγκίρις μάζεψε συνολικά μόλις 19 και στα επιθετικά αρκέστηκε στα 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 40-47,61-66,86-93

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ:

 

What a shooting display from @chiggins11 ?#GameON pic.twitter.com/mopkuzr2fM

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) November 8, 2019



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ