24.6 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Αγκαλιά με την οκτάδα η Πολωνία!

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου έρχεται από την Πολωνία, η οποία από το πουθενά βρίσκεται στις οκτώ καλύτερες ομάδες! Με τη νίκη της 79-74 επί της Ρωσίας στην πρεμιέρα της β' φάσης, αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά, την οποία θα σφραγίσει και μαθηματικά λίγο αργότερα και ανέξαρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, εφόσον η Αργεντινή νικήσει τη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και σε όλο το πρώτο ημίχρονο, οπότε με τον Κουλάγκιν πρωταγωνιστή και τον Αντόνοφ να δίνει λύσεις κάτω από τα καλάθια, έφτασε να προηγείται ακόμα και με διαφορά 11 πόντων (40-29 στο 18'). Η Πολωνία με καλή άμυνα και τον Πόνιτκα να σκοράρει στην επίθεση έκοψε λίγο τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου (40-34) και στο δεύτερο ο αγώνας έγινε μέγα ντέρμπι.

Οι Ρώσοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και στην τρίτη περίοδο, ωστόσο δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, έτσι η Πολωνία στην αρχή της τελευταίας περιόδου πέρασε για πρώτη φορά μπροστά και με σερί 8-0 προηγήθηκε με 64-58 στο 33', καθώς ο Βατσίνσκι είχε ανεβάσει την απόδοσή του και βοηθούσε πολύ.

Το μεγάλο σουτ, ωστόσο, το έβαλε ο Πόντικα. Ένα τρίποντο δύο λεπτά πριν από το τέλος, με το οποίο το σκορ έγινε 72-68. Αυτός ο αέρας αποδείχθηκε καθοριστικός για τους Πολωνούς, καθώς, παρότι ο Κουλάγκιν με νέο τρίποντο μείωσε 72-71 στο 39', μπόρεσαν με τον Χρίτσανιουκ να κάνουν το 75-71 και να "κλειδώσουν" τη νίκη, καθως οι Ρώσοι στο τέλος ήταν άστοχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ