22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγγελόπουλος: “Χρειαζόμαστε και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό”

Το επεισοδιακό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Τετάρτης σημαδεύτηκε από τις αντεγκλήσεις των δύο "αιωνίων", τις βαριές εκφράσεις που εκστομίστηκαν on και off camera εκατέρωθεν και το γενικότερο κλίμα έντασης, που εξακολουθεί να συντηρείται στο χώρο του επαγγελματικού μπάσκετ. Στη διάρκειας πέντε ωρών συνεδρίαση, πάντως, ακούστηκαν και ψύχραιμες φωνές, που είχαν να συμβάλουν στη συζήτηση και δεν αποσκοπούσαν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων.

Μια από αυτές ήταν κι εκείνη του Μάκη Αγγελόπουλου. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που μετά το τέλος της συνεδρίασης μιλούσαν με πολύ κολακευτικά λόγια για τη στάση που κράτησε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ και για το λόγο που άρθρωσε μέσα στο συμβούλιο. Ακόμα και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στις οργισμένες δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση της αντιπροσωπείας του Ολυμπιακού, επεσήμανε ότι μια από τις ψύχραιμες που ακούστηκαν ήταν και αυτή του συνεπώνυμού του, Μάκη.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της βαθιάς κρίσης να φανεί ενωτικός. "Χρειαζόμαστε και τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα", είπε και χθες προσπαθώντας να τονίσει αυτό που άλλες συνθήκες και ενδεχομένως από κάποια άλλα... μυαλά θα ήταν αυτονόητο: ότι αν δεν υπάρξει συμπόρευση, δεν πρόκειται ποτέ να φτιαχτεί ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους φιλάθλους και τους χορηγούς.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος ανέλυσε τις προτάσεις που έχει καταθέσει προ καιρού στον ΕΣΑΚΕ η ΑΕΚ για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το επαγγελματικό μπάσκετ. Τάχθηκε σαφώς υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και μάλιστα, όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, δεν δίστασε να πει πως η ΑΕΚ δέχεται να εισπράξει λιγότερα χρήματα από αυτά που μπορεί να βρει μόνη της στην αγορά, προκειμένου να συμβάλει στη δημιουργία ενός κορβανά από τον οποίον θα μπορέσουν να επωφεληθούν όλες οι ομάδες και να αναβαθμιστεί η εμπορική αξία ολόκληρου του πρωταθλήματος.

Τάχθηκε επίσης υπέρ των αλλαγών στο χώρο της διαιτησίας, παραδεχόμενος και αυτός πως υπάρχει πρόβλημα και πως πρέπει να αναζητηθούν λύσεις. Δήλωσε υπέρμαχος της επαγγελματικής διαιτησίας, τόνισε παράλληλα ωστόσο πως η μετάβαση σε ένα τέτοιο καθεστώς θα πρέπει να είναι σταδιακή και, εν ολίγοις, πως τέτοιου είδους ριζικές αλλαγές δεν μπορεί να συντελεστούν εν μία νυκτί, αλλά χρειάζεται χρόνος και πολλή συζήτηση. Γι' αυτό προέταξε την ανάγκη να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα χωρίς άλλα προβλήματα, προκειμένου να ξεκινήσει μετά το τέλος του μια ολοκληρωμένη συζήτηση χωρίς πίεση χρόνου για το τι πρέπει να αλλάξει και πως θα αλλάξει. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ