25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ήττα με διδάγματα για την Εθνική μας

Με ήττα έκλεισε η Εθνική ομάδα των ανδρών το διήμερο της στο Παρίσι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ενόψει των αγώνων με τη Σερβία (13/9) και τη Γεωργία (16/9) για τη Β’ Προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Ηττήθηκε από τη Γαλλία με 84-68 έχοντας κάποια μικρά διαστήματα καλής απόδοσης αλλά και αμυντικά προβλήματα σε ένα εξαιρετικά χρήσιμο τεστ πριν τα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια.

 

 

Με τον Γιώργο Παπαγιάννη να αρχίζει στην πεντάδα του αντί του Γιάννη Μπουρούση που έμεινε εκτός 12άδας μαζί με τον Θανάση Αντετοκούνμπο, η Εθνική παρότι μπήκε καλά στο παιχνίδι, βρέθηκε πίσω με τέσσερις (13-9) στα μισά της πρώτης περιόδου. Τα δύο γρήγορα φάουλ του σέντερ του Παναθηναϊκού, υποχρέωσαν τον Θανάση Σκουρτόπουλο να πάει σε ένα σχήμα με δύο φόργουορντ (Πρίντεζης-Μαργαρίτης). Οι Γάλλοι κατάφεραν να ξεφύγουν με εννιά (22-13) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, το οποίο βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά με 22-14 αφού εκτελούσαν καλύτερα στην επίθεση (56% εντός παιδιάς έναντι του ελληνικού 42%).

 

 

Η Εθνική μας συνέχισε να έχει δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού αφού μετά από 14 αγωνιστικά λεπτά είχε μόλις 15 πόντους, γεγονός που επέτρεψε στους «τρικολόρ» που κυριαρχούσαν κοντά στο καλάθι, να δημιουργήσουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (26-15). Μέσα από την άμυνα της η Εθνική μας μείωσε στους επτά (32-25 στο 18΄) και στους έξι (37-31 με τρίποντο του Παπαπέτρου). Στο φινάλε του ημιχρόνου η διαφορά ήταν στους επτά (38-31).

 

 

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μείωσε στους πέντε όμως δύο ανάποδα σφυρίγματα αφενός επέτρεψαν στη Γαλλία να ξεφύγει με 10 (47-37) κι αφετέρου εκνεύρισαν τον Κώστα Παπανικολάου που διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποβλήθηκε, 6:45 πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένα ευτράπελο αφού σήμανε λανθασμένος συναγερμός του «Πιερ ντε Κουμπερτέν» με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να σηκωθούν από τις θέσεις τους για να αποχωρήσουν. Υπήρξε μικρή αναστάτωση και διακοπή μερικών λεπτών.

 

 

Ολη αυτή η κατάσταση ωφέλησε την ομάδα του Βινσέντ Κολέ που ξέφυγε με 13 (50-37 στο 25΄). Τρία συνεχόμενα καλάθια του Γιώργου Παπαγιάννη έδωσαν λύσεις στην επίθεση για την ελληνική ομάδα όμως η διαφορά δεν μειώθηκε (55-43 στο 27΄). Με ένα σχήμα τριών γκαρντ (Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης), ο Θανάσης Σκουρτόπουλος προσπάθησε να κάνει πιο πιεστική την περιφερειακή άμυνα όμως ο Μπατούμ απλοποιούσε διαρκώς τα πράγματα στη γαλλική επίθεση. Στο τέλος της 3ης περιόδου είχε ήδη φτάσει σε «double-double» και οι Γάλλοι είχαν στα χέρια τους τη μέγιστη, μέχρι εκείνο το σημείο, διαφορά των 14 πόντων (65-51).

 

 

Η τέταρτη περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Γαλλία να παίρνει «αέρα» ακόμη και 18 πόντων (76-58 στο 26΄) και να φτάνει στην επικράτηση με 84-68.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Την αδιαμφισβήτητη κλάση του πιστοποίησε ο Νίκολας Μπατούμ. Ο Γάλλος ΝΒΑερ ήταν αυτός που κάθε φορά που η Εθνική μας έδειχνε τη διάθεση να γίνει απειλητική, έκανε τη διαφορά. Με 13 πόντους και 12 ασίστ έκανε τα πάντα στη γαλλική επίθεση.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Οι διαφορές στα ριμπάουντ και στα τρίποντα ήταν οι πιο εμφανείς μεταξύ των δύο ομάδων. Οι Γάλλοι τελείωσαν το παιχνίδι με 16 περισσότερα ριμπάουντ (41 έναντι 25 της Εθνικής μας) ενώ σούταραν με συνέπεια από την περίμετρο έχοντας 42% στα τρίποντα έναντι του ελληνικού 27%.

 

 

Διαιτητές: Μαέστρε, Μπισέλ, Μπουμπέρτ

 

 

Δείτε τη στατιστικής της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ