23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Έχει πολλά να δώσει, και εν όψει Ολυμπιακού, ο Σενγκέλια (vid)

Ερωτευμένος με την Μπασκόνια είναι ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος ζήτησε πίστωση χρόνου για να καταφέρουν να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

«Focus» στον 26άχρονο φόργουορντ έκανε η Ευρωλίγκα, πριν από το εντός έδρας παιχνίδι των Βάσκων με τον Ολυμπιακό (12/01, 21.30) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Ο Γεωργιανός αναφέρθηκε αρχικά στο γεγονός πως είναι ο αρχηγός του συγκροτήματος της Βιτόρια, εξηγώντας: «Είναι τιμή και προνόμιο για εμένα να είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Όποτε μιλάνε για την Μπασκόνια θέλω να λένε και το όνομά μου. Θέλω να γίνω μεγάλο μέρος αυτού του συλλόγου».

Η Μπασκόνια άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το καλοκαίρι, με τον ευρωπαϊκό απολογισμό της να είναι μέχρι στιγμής αρνητικός, με εφτά νίκες και εννέα ήττες. «Είμαστε καινούρια ομάδα με καινούριο προπονητή. Μαθαίνουμε καινούρια πράγματα. Δεν έχουμε όλους τους παίκτες. Δυστυχώς, έχουμε αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Χρειαζόμασταν το χρόνο, ώστε να είμαστε μαζί εντός και εκτός παρκέ», παραδέχθηκε ο Τορνίκε Σενγκέλια, ο οποίος πάντως συμπλήρωσε: «Έχουμε εξαιρετική χημεία για ομάδα που είναι μαζί για λίγους μόλις μήνες. Το 80-90% του ρόστερ είναι καινούριο, αλλά η χημεία μας είναι απίστευτη. Μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Πιστεύω ότι έχω πολλά ακόμα να δώσω».

Αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην Ιβηρική, προσθέτοντας: «Λατρεύω την Ισπανία ως χώρα, τους ανθρώπους, το φαγητό. Έχω ερωτευτεί με την ομάδα και νιώθω πως είμαι στο σπίτι μου. Αρέσει η πόλη και στην οικογένειά μου. Θέλουν, ακόμα, να αγοράσουν σπίτι εδώ. Εγώ, φυσικά, τους είπα όχι. Η Μπασκόνια είναι μεγάλη ομάδα σε μικρή πόλη, αλλά έχει μεγάλη καρδιά».

Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνεθ: «Είναι νικητής. Του αρέσει να αγωνίζεται. Προπονείται κάθε ημέρα στο υψηλότερο επίπεδο που μπορεί. Είναι καλό παράδειγμα για τους νεότερους και τους εμπειρότερους παίκτες». Ο Τζέισον Γκρέινζερ, από την πλευρά των συμπαικτών του, δήλωσε: «Κάποτε τον μισούσα! Ήταν από τους δυσκολότερους αντίπαλους στη διοργάνωση. Δίνει πάντα το… 150% και δυσκολεύει τον αντίπαλό του. Είναι σε τρομερή φόρμα. Μας εμπιστεύεται και μας κάνει καλύτερους, οπότε προσπαθούμε και εμείς να τον κάνουμε καλύτερο».

https://www.youtube.com/watch?v=Vt6h9M2d9wA



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ