18 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Έχει δρόμο για να γίνει αυτό που θέλει

Η Μακάμπι φανέρωσε πολλές αδυναμίες του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε συγκροτημένη σε έργο Γιάννη Σφαιρόπουλου και με 82-71 στο ΟΑΚΑ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», δείχνοντας στους «πράσινους» πως έχουν πολλή δουλειά μπροστά τους, για να γίνουν η ομάδα που θέλουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τους 18 πόντους του έδειξε, ότι είναι έτοιμος για πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ στην απέναντι πλευρά ο Ταϊρίς Ράις είχε 17 πόντους, σιγώντας όμως μετά το εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο.

Με κινητήριο δύναμη τους Ουίλμπεκιν και Ουόλτερς στην περιφέρεια, η Μακάμπι πήρε τα ηνία και στο πρώτο δίλεπτο ανάγκασε με το 2-10 σε τάιμ άουτ τον Πεδουλάκη. Ο Ράις και ο Τόμας πήραν προσπάθειες πάνω τους, αλλά με τους Μπλακ και Χάντερ να κάνουν καλή δουλειά στη ρακέτα, οι Ισραηλινοί έμειναν μπροστά (20-24).

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετές ολιγωρίες στις επιστροφές τους μετά από μη επιτυχημένες επιθέσεις και η Μακάμπι «χτύπησε» στο ανοικτό γήπεδο, με τον Ντόρσεϊ παράλληλα να κάνει «θραύση» από μακριά και το +13 των Ισραηλινών στο 16ο λεπτό να είναι λογικό (36-49). Ο Ράις πάλεψε μόνος επιθετικά να βοηθήσει την ομάδα να… συνέλθει και ξεσηκώνοντας το κοινό μείωσε την απόσταση κάτω από τα μισά, αλλά ένα νέο τρίποντο του Ντόρσεϊ θα διαμόρφωνε το 45-54 της ανάπαυλας.

Οι Φριντέτ και Παπαπέτρου προσπάθησαν να «σπρώξουν» σε αντεπίθεση τον Παναθηναϊκό, που με τον Καλάθη για περισσότερο ώρα στο παρκέ «έδεσε» την άμυνά του, αλλά επιδόθηκε σε απρόσεκτα τελειώματα, με συνέπεια να μην πλησιάσει πολύ κοντά στην αντίπαλό του. Κάπως έτσι, μερικές λύσεις του Ουίλμπεκιν και συνεργασίες του με τον Χάντερ κράτησαν μπροστά τη Μακάμπι, που έμπαινε στην τελευταία περίοδο με αέρα 14 πόντων (56-70).

Ο Τόμας προσπάθησε να το πάρει πάνω του, αλλά οι λύσεις είτε από μακριά είτε στον αιφνιδιασμό ήταν πάλι εκεί για τη Μακάμπι, ώστε να μείνει μπροστά σε διψήφιο νούμερο πριν από τα μέσα της τελεταίας περιόδου (63-75). Λύσεις πέραν της γραμμής των βολών δύσκολα βρίσκονταν για τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να πάρει την πρόκριση.

Δεκάλεπτα: 20-24, 45-54, 56-70, 71-82



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ