20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έχασε τα πάντα στο Τελ Αβίβ

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε και στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι με 84-75 και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στον αποκλεισμό, καθώς έχασε και τη διαφορά των πέντε πόντων με την οποία είχε νικήσει την πρώτη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. 

Πλέον οι «πράσινοι» έχουν ρεκόρ 8-12 και θέλουν ένα... θαύμα για να προκριθούν στα πλέι οφ, ενώ η «ομάδα του λαού» ανέβηκε στο 9-11. Παράλληλα η ελληνική ομάδα υστερεί και σε όλες τις ισοβαθμίες με τους αντιπάλους που θα παλέψουν μαζί της για την πρόκριση. Η αδυναμία του «τριφυλλιού» εκτός έδρας φάνηκε με τρίτη σερί ήττα και ένατη σε δέκα αγώνες, ενώ αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη της «ομάδας του λαού».

Συγκεντρωμένος ήταν ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα του αγώνα και δεν άφησε τη Μακάμπι να ξεφύγει, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Άντριαν Πέιν στο ντεμπούτο του μετά την επιστροφή του στην ελληνική ομάδα προσπάθησε και έδωσε μάχες στις δύο ρακέτες, ενώ ο Νικ Καλάθης έδωσε λύσεις στην επίθεση, με το τέλος του πρώτου κομματιού του αγώνα να βρίσκει μπροστά τους «πράσινους» με 17-16.

Το 16-20 έγινε μέσα σε ένα λεπτό 24-20 με τον Τζέικ Κόεν να δίνει λύσεις από το... πουθενά στους γηπεδούχους και ο Ρικ Πιτίνο πήρε αμέσως τάιμ άουτ. Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε μέχρι και με έξι πόντους διαφορά (28-22), πριν μειώσουν οι φιλοξενούμενοι σε 29-27, αλλά το καλάθι του Ρολ την έστειλε στο +7 (34-27) στο 16’. Ένα μικρό σερί 6-0 από τον Παναθηναϊκό τον έφερε σε κοντινή απόσταση και ο Έλληνας προπονητής των Ισραηλινών πήρε τάιμ άουτ (36-33, 18’). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 40-35 και όλα έμοιαζαν ανοικτά για το δεύτερο μέρος.

Το τρίποντο του Σον Κιλπάτρικ έφερε τον Παναθηναϊκό στο 40-38, αλλά το... συνηθισμένο δίλεπτο «εξαφάνισης» ήταν αρκετό για να ξεφύγει η «ομάδα του λαού» με 51-38 στο 23’. Η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους (54-39), πριν μειώσει το «τριφύλλι» σε 54-44 και ο Σφαιρόπουλος διέκοψε το παιχνίδι καλώντας τους παίκτες κοντά του για να τους δώσει οδηγίες στο 25’. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 62-54.

Ένα τρίποντο αυτή τη φορά από τον Λεκαβίτσιους έφερε τους πρωταθλητές Ελλάδας σε απόσταση πέντε πόντων (62-57) μ' εννιά λεπτά για το φινάλε της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι όμως αντέδρασαν άμεσα κι έστειλαν ξανά τη διαφορά στους δέκα πόντους (67-57) στο 33'. Η διαφορά έπεσε στους έξι στο 35' (70-64) με τρίποντο του Παπαπέτρου. Ο ίδιος μείωσε ακόμα περισσότερο 70-66 στο 37'. Στο 74-70 ο Καλάθης αστόχησε σε κρίσιμη βολή, ενώ ο Αντετοκούνμπο «έφαγε» άνευ λόγου προσποίηση από τον Καλοϊάρο και ο τελευταίος με τρίποντο έγραψε το 77-70 στο 39'. Όλα είχαν κριθεί αναφορικά με το νικητή και το μόνο που ενδιέφερε ήταν η διαφορά. Τελικά οι γηπεδούχοι διαφύλαξαν το προβάδισμά τους και επικράτησαν με 84-75 ρίχνοντας τον Παναθηναϊκό σε ακόμα πιο βαθιά κρίση. 

Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΚΑΙ Ο «ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ»: Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις με 14 πόντους και δέκα ασίστ και ήταν ο κορυφαίος παρά τα 0/5 τρίποντα. Στους 14 πόντους σταμάτησε και ο Ματ Λοτζέσκι, ενώ δώδεκα πρόσθεσε ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος τιμήθηκε πριν το παιχνίδι για το πέρασμά του από τη Μακάμπι. Από την πλευρά των νικητών, ο Άντζελο Καλοϊάρο έστησε το πάρτι της ζωής του και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ κάνοντας... πλάκα στους αντιπάλους του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ίδια και τα ίδια για τον Παναθηναϊκό ο οποίος σούταρε απαράδεκτα έξω από τη γραμμή των 6,75μ., τελειώνοντας τον αγώνα με 4/22 τρίποντα κι έσπασε για μία ακόμα φορά τα στεφάνια. Οι γηπεδούχοι από την άλλη εκτέλεσαν 9/26 και τα πήγαν σαφώς καλύτερα.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ