26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Έφηβοι από ατσάλι!

Η Εθνική Εφήβων ξεπέρασε άλλη μία δοκιμασία και βρίσκεται στη «ζώνη» των μεταλλίων, αφού επικράτησε της Λιθουανίας με 70-66 στην παράταση, στο πιο σκληρό παιχνίδι της έως τώρα, περνώντας στους «4» του Ευρωμπάσκετ U18 του Βόλου, με τον Ρογκαβόπουλο να τη σώζει στην κανονική διάρκεια και, εν συνεχεία, την «ολύμπια» ψυχραιμία του στο έξτρα πεντάλεπτο να φέρνει το θρίαμβο, βρίσκοντας την Ισπανία στον ημιτελικό.

Μια μεγάλη Εθνική Εφήβων έδειξε ετοιμότητα και τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα, για να διαχειριστεί το ματς με μια εξίσου ταλαντούχα ομάδα, όπως αυτή της Λιθουανίας. Αφού μετά από ουκ ολίγες ανατροπές, οι παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου έστειλαν τον προημιτελικό στην παράταση με δύο μεγάλα καλάθια του Ρογκαβόπουλου, είχαν το καθαρό μυαλό να τον πάρουν στο έξτρα πεντάλεπτο και μπροστά τους ορθώνεται το «εμπόδιο» του μεγάλου φαβορί, που λέγεται Ισπανία. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος ήταν καταπληκτικός με 25 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ 23 πόντους με 20 ριμπάουντ σημείωσε ο Αζουόλας Τουμπέλις για τους ηττημένους.

Μετά από μια πρώτη εναλλαγή στο σκορ, οι ψηλοί μας έδειχναν να δίνουν τις λύσεις για να ξεφύγουμε, αλλά ο Μαρτσουλιόνις και άμυνα των Λιθουανών κράτησαν την ομάδα τους κοντά (12-14). Η ίδια συνταγή, με τον Κρεσμόντας εκφραστή όμως στην επίθεση, τους έδωσε το προβάδισμα, με τον Τουμπέλις να «πυροβολεί» επίσης για να αποκτήσουν το +5 στο ημίχρονο (26-21).

Ο Καράμπελας και ο Σωτηρίου έδωσαν το σύνθημα, με τον Ρογκαβόπουλο να ακολουθεί με δικό του «σόου», είτε από κοντινή είτε από μακρινή απόσταση, με αποτέλεσμα να ανατραπεί ξανά η κατάσταση, με το 39-42 της τρίτης περιόδου βέβαια να κρατά ανοικτούς λογαριασμούς. Ο ίδιος με δικό του τρόποντο «έγραψε» το +7 στο 33ο λεπτό (42-49), αλλά εκεί... ήρθε το μπλακ άουτ, με ένα επιμέρους 12-2 να δίνει στη «Λιέτουβα» τον πρώτο λόγο στο λεπτό για την εκπνοή (54-51). Εκεί ανέλαβε ο Ρογκαβόπουλος και με δύο «φλότερ» ισοφάρισε σε 55-55 στα 7.2", αφού πρώτα ο Μαρτσουλιόνις είχε 1/2 βολές. Ο τελευταίος πήρε πάνω του την τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, τον σταματήσαμε και το ματς πήγε στην παράταση.

Ο Κουρτίδης πήρε «μάχες» χαμηλά και ο Ρογκαβόπουλος είχε και πάλι το δικό του λόγο, ευστοχώντας σε 6 συνεχόμενες βολές, που μετά το καλάθι του Νικολαΐδη μας έδιναν σημαντικό προβάδισμα στα 20.2" (66-69). Οι Λιθουανοί ήταν άστοχοι και με 1/2 βολές, ο Νικολαΐδης «καθάρισε» για την Εθνική μας.

Δεκάλεπτα: 12-14, 26-21, 39-42, 55-55, 66-70 (παρ.).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ