24.6 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Έρχονται τεράστιες αλλαγές στο All Star, με επίκεντρο το 24

Το νούμερο "24", το οποίο φορούσε ο Κόμπι Μπράιαντ στο δεύτερο μισό της καριέρας του, θα βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων θα διαδραμιστούν στα μέσα Φεβρουαρίου στο All Star Game του NBA στο Σικάγο. 

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε συθέμελες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής τπυ παιχνιδιού μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις πρώτες περίοδοι θα είναι σαν τρεις μίνι αναμετρήσεις, με το σκορ να μηδενίζει πριν την έναρξη κάθε μίας εξ'αυτών. 

Η νικήτρια ομάδα κάθε περιόδου θα κερδίζει 100.000 $ για να τα διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Αναφορικά με την τέταρτη και τελευταία περίοδο, που θα καθορίσει τον τελικό νικητή, δεν θα έχει τη συνηθισμένη διάρκεια των 12' λεπτών, αλλά θα έχει ως στόχο, ένα συγκεκριμένο αριθμό πόντων, ο οποίος θα καθοριστεί από το άθροισμα των πόντων που θα έχει πετύχει μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα που θα επικρατήσει στην πρώτη περίοδο, συν 24 ακόμα πόντους, προς τιμήν του Black Mamba

Ο τελικός νικητής θα λάβει ακόμη 200.000 $ για φιλανθρωπίες, ενώ αν μία ομάδα επικρατήσει σε όλες τις επιμέρους περιόδους, η χαμένη θα λάβει κι εκείνη, ανεξαιρέτως, 100.000 $ για να τα προσφέρει όπου εκείνη αποφασίσει. Επομένως, το συνολικό ποσό που θα διατεθεί, ανέρχεται στις 500.000 δολάρια. 

Η εν λόγω ιδέα με τα επιμέρους σκορ, "έπεσε" στο τραπέζι το περσινό καλοκαίρι, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, Κρίς Πολ, με στόχο η διοργάνωση να γίνει πιο ανταγωνιστική για τους παίκτες και πιο ελκυστική για το κοινό. 

Αν το εν λόγω φορμάτ αποδειχθεί επιτυχημένο, η λίγκα έχει σκοπό να το διατηρήσει και τις επόμενες σεζόν, ενώ κατά τη διάρκεια του All Star θα διεξαχθούν και διάφορες άλλες δράσης εις μνήμη του Κόμπι, της Τζιάνα και των υπόλοιπων 7 αδικοχαμένων επιβαινόντων στο μοιραίο ελικόπτερο, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.  

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ