16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έραψε… κοστούμι στην Πόλη η Αρμάνι

Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν απόλυτα κυρίαρχη στην Πόλη και πανηγύρισε δεύτερο πολύτιμο «διπλό» μέσα σε λίγες μέρες στην Ευρωλίγκα, επικρατώντας με 79-71 μια απογοητευτική Φενέρ, η οποία δε μοιάζει να μπορεί να σταματήσει την αγωνιστική της κατρακύλα στη διοργάνωση.

Η Αρμάνι επιχειρούσε να αντλήσει δύναμη από τους ψηλούς της, αλλά την ίδια ώρα από εκεί έβρισκε λύσεις και η Φενέρ, η οποία μάλιστα με τη συνδρομή των Ντε Κολό-Μπράουν πήρε απόσταση πέντε πόντων (21-16 στο 7'), αλλά σύντομα η αντίπαλη περιφέρεια είχε τις απαντήσεις, για να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη περίοδο (25-26). Ο Ντιλέινι και Πάντερ συνεργάζονταν εξαιρετικά με τον ΛεΝτέι, στήνοντας... πάρτι απέναντι στην άμυνα των Τούρκων στο δεύτερο δεκάλεπτο, την ώρα που τους είχαν «ακινητοποιήσει» την επίθεση, περιορίζοντάς τους μόλις στους 10 πόντους (35-44).

Η απόδοση των παικτών του Μεσίνα συνέχισε να είναι υποδειηματική στο τρίτο δεκάλεπτο, με αρκετούς να παίρνουν πρωτοβουλίες στην επίθεση και τον ΛεΝτέι, ειδικά, να κυριαρχεί στα δύο καλάθια, με το +20 να είναι πολύ δύσκολο να αμφισβητηθεί από την εικόνα του αγώνα (48-68). Αυτό επιβεβαιώθηκε στην τελευταία περίοδο, με τον Κοκόσκοφ επί της ουσίας να έχει... παραδώσει τα «όπλα» και να το δείχνει βάζοντας τους αναπληρωματικούς του. Ο Μεσίνα έκανε με τη σειρά του διαχείριση και η... μπίλια έκατσε στο τελικό +8 (71-79).

Δεκάλεπτα: 25-26, 35-44, 48-68, 71-79

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ: Ο Ζακ ΛεΝτέι ήταν εκείνος, που κυριάρχησε με κάθε τρόπο απέναντι στην τουρκική ομάδα, όντας εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ολοκληρώνοντας με 15 πόντους και 7 ριμπάουντ, για να στηθεί το ιταλικό πάρτι στην Πόλη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με δέκα παραπάνω κατοχές (τέσσερα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ και έξι λιγότερα λάθη), είναι απορίας άξιο πώς η Αρμάνι δεν είχε διαφορά σε πολύ υψηλότερα επίπεδα. Ίσως ευθύνεται η χαλάρωση στο τέλος, αλλιώς θα μιλούσαμε για «συντριβή» της Φενέρ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ