23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Έπαιξε όσο χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός, μαχητικός ο Ήφαιστος

Ο Παναθηναϊκός δεν εντυπωσίασε όπως στα προηγούμενα παιχνίδια της Basket League, αλλά με καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε εντός έδρας τον Ήφαιστο Λήμνου (87-74), στον αγώνα που έριξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» συνεχίζουν με το απόλυτο, χωρίς να έχουν έως τώρα κάποια απώλεια κι απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Στον αντίποδα το κλαμπ της Λήμνου με ρεκόρ 5-5 συγκατοικεί στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον Ηρακλή και το Λαύριο.

Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι δεν έδειξαν καμία διάθεση για να παραδοθούν κι έβαλαν δύσκολα στους παίκτες του Ρικ Πιτίνο. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με τους πρωταθλητές Ελλάδας να έχουν προβάδισμα τριών πόντων (47-44).

Στο δεύτερο μέρος το «τριφύλλι» αποφάσισε να παίξει πιο σκληρή άμυνα κι επιτρέποντας στο σύνολο του Σωτήρη Μανωλόπουλου να πετύχει μόλις τριάντα πόντους σε είκοσι λεπτά έφτασε στο τελικό 87-74.

ΤΟ... ΛΙΩΣΙΜΟ: Ο Ουέσλι Τζόνσον δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα έως τώρα και ο Πιτίνο προσπάθησε να τον βοηθήσει να βρει ρυθμό. Γι' αυτόν τον λόγο σ' έναν αγώνα που ο χρόνος μοιράστηκε, ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για σχεδόν 38 λεπτά και είχε πολύπλευρη προσφορά με 11 πόντους (3/4 τρίποντα), μάζεψε 6 ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ, πραγματοποίησε 5 κλεψίματα, αλλά υπέπεσε σε 2 λάθη. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Ντεσόν Τόμας με 16 πόντους, ενώ για τον Ήφαιστο ξεχώρισε ο Σον Έβανς με 21.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Για ακόμα μία φετινή αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στα τρίποντα με 11/23. Σε συνδυασμό με τους 27 πόντους που πήραν οι «πράσινοι» από αιφνιδιασμούς δεν θα μπορούσαν να απειληθούν περισσότερα από τη μαχητική ομάδα της Λήμνου. Κάπως έτσι δεν φάνηκαν τα πολλά λάθη (20).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ