18.1 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Έξω τα εθνικά πρωταθλήματα από την Ευρωλίγκα!

Το όραμα του Τζόρντι Μπερτομέου για μια κλειστή Ευρωλίγκα παίρνει οριστικά σάρκα και οστά, καθώς από τη σεζόν 2020-21 παύει να υπάρχει οριστικά η οποιαδήποτε διασύνδεση της διοργάνωσης με τα εθνικά πρωταθλήματα! Ο μόνος τρόπος για να συμμετάσχει κάποιος στην Ευρωλίγκα, εφόσον δεν έχει δεκαετές συμβόλαιο, θα είναι πλέον να παίξει στον τελικό του Eurocup ή να είναι αρεστός στον Μπερτομέου, που θα μοιράζει εφεξής τις wild cards κατά το δοκούν!

Αυτές τις αποφάσεις έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων της Ευρωλίγκας και αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι το χάσμα με τη FIBA είναι αγεφύρωτο. Δεν πρόκειται να γεφυρωθεί ποτέ, καθώς η διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι χαώδης και από εδώ και πέρα ο καθένας θα τραβήξει το δικό του ξεχωριστό δρόμο και... όποιος αντέξει.

Η γενική συνέλευση της Ευρωλίγκας αποφάσισε τα εξής:

-Δύο μονοετή συμβόλαια θα δίνονται στον νικητή και τον φιναλίστ του τελικού του Eurocup.

-Οι θέσεις που δίνονταν ως τώρα στα εθνικά πρωταθλήματα αντικαθίστανται από τρεις ετήσιες wild cards.

-Καταργείται το ανώτατο όριο ομάδων από την ίδια χώρα, που σήμερα είναι τέσσερις.

-Από τις δύο ομάδες που θα παίζουν στην Ευρωλίγκα μέσω Eurocup, αυτή που θα τερματίζει ψηλότερα από την άλλη θα παραμένει στην Ευρωλίγκα και για δεύτερη χρονιά, αν έχει παίξει στα πλέι οφ. Σε μια τέτοια περίπτωση, την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κερδίζει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μόνο η νικήτρια του Eurocup.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω οι 18 ομάδες της σεζόν 2020-21 θα είναι οι εξής:

Οι 11 με τα δεκαετή συμβόλαια (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ, Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μιλάνο, Ζαλγκίρις, Μακάμπι)

Οι Βιλερμπάν και Μπάγερν, που έχουν από φέτος διετές συμβόλαιο.

Ο νικητής και ο φιναλίστ του Eurocup.

Τρεις με wild cards. Όπως αποφασίστηκε, προτεραιότητα για μία από αυτές τις τρεις wild cards θα έχει η πρωταθλήτρια της Αδριατικής Λίγκας, επειδή δεν έχει ομάδα με άλλου είδους συμβόλαιο στη διοργάνωση.

Το ωραίο είναι ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωλίγκα, αναφέρεται ότι αυτός καινούριος κανονισμός "προσφέρει σε όλοες τις ομάδες, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσής τους, ίσες και καθαρές ευκαιρίες για να παίξουν στη διοργάνωση και να παραμείνουν σε αυτήν"!!!

Ίσες ευκαιρίες με 11 δεκαετή συμβόλαια και 5 wild cards. Κάποιος πρέπει να μιλήσει στον Μπερτομέου για την κοροϊδία...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ