20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό (vid)

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ενεργειακά «άδειος» 48 ώρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι, βρήκε μπροστά του κι έναν πολύ καλά διαβασμένο για 30 λεπτά Ιωνικό, αλλά στο τέλος η ποιότητα των παικτών του έδωσε τις λύσεις, με τους «πράσινους» να νικούν άνετα με 98-74 και να συνεχίζουν στο δρόμο των νικών στην Basket League (13-2), τη στιγμή που οι Νικαιώτες (6-11) σαφώς κέρδιζαν τις εντυπώσεις, όντες εξαιρετικά ανταγωνιστικοί χωρίς Μαυροκεφαλίδη-Τολιόπουλο.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν μέσα από τη ρακέτα τους να βρουν λύσεις, αλλά η περιφέρεια του Παναθηναϊκού με Παπαπέτρου και Μπρέι θα έδινε ένα πρώτο προβάδισμα και υποψία, ότι ξεφεύγει (12-6 στο 5'). Με το κοντρολαρισμένο παιχνίδι, όμως, του Κόνιαρη και τον Χουγκάζ να δρα εξαιρετικά στις δύο πλευρές, βάζοντας αντίσταση στους ψηλούς των «πρασίνων», ο Ιωνικός έδειξε ότι δεν ήρθε... για τουρισμό και χτύπησε ένα καμπανάκι σε έναν ίσως χαλαρό αντίπαλο (20-21).

Με τρίποντο του Πετρόπουλου, μάλιστα, η διαφορά ανέβηκε στο +5 (22-27 στο 12'), για να έρθουν οι Χεζόνια και Σαντ Ρος να προσφέρουν τις απαραίτητες απαντήσεις. Με τον Χόλοουελ, όμως, να είναι επίσης εξαιρετικός, οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν το «τριφύλλι» να κρατήσει το προβάδισμά του, το οποίο εναλλασσόταν στις δύο πλευρές, προτού οι Παπαπέτρου και Μπρέι αναλάβουν πάλι δράση για ένα «φτωχό» +2 στην ανάπαυλα (41-39).

Απέναντι σε έναν Χόλιφιλντ που προσπαθούσε μέσω των επαφών που κέρδιζε να «ροκανίζει» τη διαφορά από τη γραμμή των βολών, οι παίκτες του Κάτας ήταν λογικό να αρχίσουν να αυξάνουν τη διαφορά, εκμεταλλευόμενοι το «φονικό ένστικτο» του Μπρέι από μακριά (62-53 στο 26'). Η άμυνα του Ιωνικού, όμως, δήλωσε παρούσα μετά την «αιμορραγία» από τα μακρινά σουτ και με τον Χουγκάζ να επιμένει, οι Νικαιώτες πλησίασαν και πάλι, διατηρώντας την ελπίδα στο θαύμα (68-64).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στην τελευταία περίοδο και με τους Χεζόνια-Μποχωρίδη να εκτελούν από μακριά, έδειχναν επιτέλους να «καθαρίζουν» με την υπόθεση νίκης (80-67 στο 34'). Αυτό έμελλε, τελικά, να επιβεβαιωθεί, αφού φάνηκε πως ο Ιωνικός δεν είχε άλλες απαντήσεις και έμεινε στην πολύ καλή εικόνα των πρώτων 30 λεπτών, με το τελικό σκορ να αδικεί ενδεχομένως αυτή την προσπάθεια (98-74).

Δεκάλεπτα: 20-21, 41-39, 68-64, 98-74

ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ: Σε σημεία, όπου ο Παναθηναϊκός δεν εμφάνιζε τη συγκέντρωση, που θα έπρεπε και για τους λόγους που αναφέραμε, ο ξεκούραστος Τι Τζέι Μπρέι και ο ορεξάτος Μάριο Χεζόνια πέτυχαν καλάθια, που κρατούσαν «το τρένο στις ράγες». Ο Αμερικανός πέτυχε 20 πόντους με 6/10 τρίποντα και πέντε ασίστ, με τον Κροάτη να συνεπικουρεί με 16 πόντους και 4/8 τρίποντα, ενώ και ο Σέλβιν Μακ ήταν θετικός στο τέλος, όταν βέβαια είχαν όλα κριθεί, τελειώνοντας με 14 πόντους και 4/5 τρίποντα.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σημειώσει πολύ καλά ποσοστά, με 59% στα δίποντα αντί 44% του Ιωνικού και 48% στα τρίποντα κόντρα στο 36% του αντιπάλου του, με συνέπεια να δημιουργήσει αυτή τη διαφορά, αφού στο τέλος η αποτελεσματικότητα των Νικαιωτών χάθηκε.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ