21.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα «βήμα» από την υπέρβαση η Τόφας

Η Τόφας είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος Τουρκίας, κερδίζοντας και στο Game 2 την Εφές, με 89-82, πανηγυρίζοντας το 2-0 στη σειρά.

Η πορεία της Τόφας στην κανονική περίοδο του τουρκικού πρωταθλήματος, κάθε άλλο παρά τυχαία αποδεικνύεται στα playoffs, με την ομάδα της Προύσας να έχει πια στείλει στα «σχοινιά» την Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 89-82 στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για τα ημιτελικά των playoffs. Κάπως έτσι, χρειάζεται πλέον μία μόνο νίκη στα (μάξιμουμ) τρία παιχνίδια που μπορεί να διεξαχθούν ακόμη στη σειρά, ώστε να περάσει στους τελικούς.

Το «ισχνό» προβάδισμα των παικτών του Εργκίν Αταμάν στην πρώτη περίοδο (23-25) ανατράπηκε γρήγορα για τους γηπεδούχους, που είχαν καταφέρει χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα σταδιακά να «χτίσουν» τη δική τους διαφορά και να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το ρυθμό, σε ένα σκηνικό παρόμοιο με το πρώτο ματς, για να φτάσει η απόσταση στο +14, λίγο πριν από τα μέσα της τελευταίας περιόδου (74-60). Τότε, ξεκίνησε μία αντεπίθεση της Εφές, η οποία τη μείωσε μέχρι τους τέσσερις πόντους με τρίποντο του Μπατούκ (84-80), αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Ο Χένρι έδωσε την «χαριστική βολή» αμέσως μετά, επίσης σκοράροντας από μακριά, για να «γραφτεί» το τελικό σκορ από βολές του Κρόκερ.

Ο Πιέρια Χένρι, μάλιστα, ήταν ο κορυφαίος της Τόφας με 22 πόντους, 10/13 σουτ και πέντε ασίστ, ενώ ο Ρέιμαρ Μόργκαν πρόσθεσε 19 πόντους με τέσσερα ριμπάουντ. Ο Μπιρκάν Μπατούκ έκανε ένα εξαιρετικό ματς με 22 πόντους και 6/10 τρίποντα, με ακόμη τρεις παίκτες της Εφές να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν αρκετό για το «μπρέικ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ