24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ένα άθλημα, ένας τελικός, δύο διεκδικητές (pics)

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι στον 44ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή (17/02, 17.00) στα Δύο Αοράκια. Τι δήλωσαν στη συνέντευξη Τύπου, που διεξήχθη το Σάββατο (16/02) στο κλειστό του Ηρακλείου, παίκτες και προπονητές.

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Τάκης Τσαγκρώνης, στην εισαγωγή ομιλία του, ανέφερε: «Παίζουν δύο μεγάλες ομάδες, το γήπεδο είναι έτοιμο κι ένα από τα καλύτερα της χώρα μας. Εύχομαι ο καλύτερος και ο πιο τυχερός να είναι ο τροπαιούχος. Το γήπεδο θα γεμίσει πάλι με παιδικές φωνές κι εύχομαι να δούμε, όπως και πέρυσι, όταν μπαίνει ένα καλάθι να χειροκροτούν όλοι».

Σε ερώτηση για την απόφαση της EOK να γίνει ο τελικός στην Κρήτη με μαθητές απάντησε: «Οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο που στην Ευρώπη γίνονται Φάιναλ Φορ ή Φάιναλ Έιτ κι εδώ δεν γίνεται κάτι ανάλογο. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που ζούμε και το εάν έχουμε αθλητική νοοτροπία και το εάν μπορούμε να τιθασεύσουμε ανθρώπους που έρχονται για να λύσουν προσωπικές διαφορές. Ερχόμαστε στην Κρήτη γιατί αποκλείουμε κάποια γεγονότα και γεμίζουμε το γήπεδο με παιδιά. Ήταν πιο ευχάριστο που πηγαίναμε στο Ελληνικό και είχαμε 600 άτομα από τη μία πλευρά και 600 από την άλλη; Ίσως τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο να είναι αυτά που στο μέλλον θα γεμίζουν τα γήπεδα και θα βλέπουν μαζί τους αγώνες όπως παλιά. Το γήπεδο που έχουμε εδώ είναι στολίδι και δεν θέλουμε να το δούμε να καταστρέφεται. Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα αυτό δεν υπάρχει. Εάν μία κερκίδα βρίζει και η άλλη δεν ανταποκρίνεται σταματούν, γιατί δεν έχουν απάντηση».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο, από την πλευρά του, ανέφερε: «Είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ, για να παίξουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλό μας, ο προπονητής του ΠΑΟΚ τρέχει κάποιες επιθέσεις που είναι δύσκολο να αμυνθείς. Είμαστε αρκετά ξεκούραστοι, γιατί αγωνιστήκαμε ένα ημίχρονο στα ημιτελικά... Τα παιδιά βλέπουν κάθε κίνηση που κάνεις και έπρεπε να τελειώσουν αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι είναι πολύ μεγαλύτερο από εμένα, τον Ντέιβιντ Μπλατ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να το σέβεσαι. Ένας τέτοιος αγώνας, όπως ο τελικός, είναι διαφορετικός από το επίπεδο του πρωταθλήματος, βλέπεις το επίπεδο των παικτών. Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, για παράδειγμα, είναι εξαιρετικός σκόρερ, πασέρ και μπορεί να τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο. Δεν ισχύει ότι είναι παιχνίδι μεταξύ Δαβίδ και Γολιάθ. Αυτό έγινε πολλά χρόνια πίσω. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα. Μες στο παρκέ μπορεί να θέλεις να… σκοτώσεις τον αντίπαλο, αλλά όταν τελειώνει το παιχνίδι τού δίνεις τα εύσημα. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ευ αγωνίζεσθαι και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου και εμένα».

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ, ύστερα από είκοσι χρόνια. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της χρονιάς. Για ολόκληρο το σύλλογο ήταν ένα πολύ μεγάλο κίνητρο, να παίξουμε έναν τελικό κόντρα σε μία ομάδα από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τόπος. Εδώ έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις. Ο στόχος μας αύριο (17/02) να κάνουμε ένα καλό, ανταγωνιστικό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας κόντρα σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, η ποιότητα του συλλόγου που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλη. Είναι μεγάλη τιμή που θα αντιμετωπίσω έναν προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Τα δικά μας παιδιά θα κάνουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να εκπροσωπήσουν το σύλλογο σε ένα μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε πάνω από όλα».

Δηλώσεις έκανε και ο Νικ Καλάθης, ως αρχηγός των «πρασίνων»: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και θα παίξουμε στον τελικό. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλά προπονημένος, έχει καλό προπονητή και έμπειρους παίκτες. Είμαστε προετοιμασμένοι. Θα μετρήσουν όλες οι κατοχές αύριο (17/02), αλλά εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Το πόδι μου είναι εντάξει. Πονάω, αλλά θα παίξω. Ο προπονητής μού έχει δώσει λίγο χρόνο να ξεκουραστώ και να προετοιμαστώ. Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, όταν είσαι παίκτης, απολαμβάνεις να παίζεις ολόκληρο το παιχνίδι. Ειδικά τέτοια παιχνίδια. Όπως και να έχει, η νίκη είναι νίκη και είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό».

Ο αρχηγός των Θεσσαλονικιών, Βαγγέλης Μαργαρίτης, τόνισε: «Ευχαριστώ πολύ το Ρικ Πιτίνο για τα καλά του λόγια. Φέτος κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, δουλέψαμε πολύ και καταφέραμε να είμαστε σε έναν τελικό Κυπέλλου ύστερα από είκοσι χρόνια. Ο Παναθηναϊκός βγάζει μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Πρέπει να έχουμε μεγάλη συγκέντρωση για σαράντα λεπτά, να ματσάρουμε την ενέργεια του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Τόσα χρόνια παλεύαμε να φθάσουμε στον τελικό, πρέπει να δώσουμε τα πάντα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ