18.4 C
Athens
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

Ένας… τοίχος ετών 28! (vids)

Ο Τζον Ουόλ γίνεται σήμερα (6/9) 28 ετών και το basketa.gr σας τον παρουσιάζει...

Από πολύ μικρός ο Ουόλ έδειξε ότι θα ξεχώριζε και θα γινόταν ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας καθώς διατηρούσε ιδιαίτερη σχέση με την πορτοκαλί μπάλα.

Παρ' όλα αυτά η ζωή του δεν ήταν καθόλου εύκολη. Στα οκτώ του χρόνια είδε τον πατέρα του να αποφυλακίζεται, αλλά μόλις ένα μήνα αργότερα έφυγε από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο.

Ο μικρός Τζον δεν μεγάλωσε στο καλύτερο δυνατό περιβάλλον και μόνη του διέξοδος ήταν το μπάσκετ. Η μητέρα του έκανε αρκετές δουλειές για να τα βγάλουν πέρα... Εκείνος στο σχολείο αναλωνόταν στους τσακωμούς κι έμπλεκε συνεχώς σε καυγάδες.

Όλα αυτά μέχρι να πάει στο Λύκειο. Εκεί πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφοσιωθεί στο μπάσκετ και να μην δημιουργεί προβλήματα.

Όταν τελείωσε τη φοίτησή του στο Garner Magnet είχε κερδίσει υποτροφία σε πολλά κολέγια. Το Ντιουκ του Μάικ Σιζέφσκι, αλλά και τα Κάνσας, Τζόρτζια Τεκ και Κεντάκι ήταν μεταξύ των κολεγίων που ήθελαν να τον αποκτήσουν. Τελικά προτίμησε τις «αγριόγατες» του Κεντάκι. Αυτό όμως θα ήταν απλά ένα βήμα για να συνεχίσει στο ΝΒΑ.

Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στο ντραφτ και οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς τον επέλεξαν στο νούμερο ένα. Ήταν μάλιστα από τις λίγες φορές που δεν υπήρχε καμία αμφιβολία πριν από την επιλογή, για το ποιον θα επέλεγαν οι «μάγοι».

Από τότε έχει συνδέσει το όνομά του με τους πρωτευουσιάνους των οποίων είναι ο ηγέτης, χωρίς πάντως να τους οδηγήσει έως τώρα στους τελικούς των πλέι οφ. Ωστόσο έχει χρόνια μπροστά του, καθώς είναι μόλις 28.

Μέχρι τώρα, ο Ουόλ γίνεται σταθερά All Star από το 2014 μέχρι και το 2018, ενώ έχει λάβει μέρος και σε διαγωνισμό καρφωμάτων.

Έστω κι αν προς το παρόν δεν έχει φορέσει δαχτυλίδι πρωταθλητή, ο Ουόλ είναι σίγουρα μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του.

Δείτε τα βίντεο με τα κατορθώματά του:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ