20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ένας τελικός, μια ελπίδα για το μπάσκετ

Ένας διαφορετικός τελικός έρχεται στο πρώτο ελληνικό Σούπερ Καπ και το Basketa.gr παρουσιάζει τους Προμηθέα και Περιστέρι, που ετοιμάζονται να φέρουν μια πραγματική απόλαυση για κάθε αληθινό φίλαθλο.

Ορισμένοι… ρομαντικοί του αθλήματος και ουδέτεροι, ή που δεν προτάσσουν τόσο πολύ το οπαδικό τους φρόνημα, ίσως και να ήθελαν αυτό τον τελικό. Αυτοί μπορεί και να ζουν το όνειρό τους, καθώς επιτέλους θα δουν έναν τελικό χωρίς κανέναν από τους πέντε μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, με μια μοναδική ευκαιρία για δύο αξιοθαύμαστα πρότζεκτ να επιβραβευθούν.

Για να λέμε την αλήθεια, άλλωστε, ο Προμηθέας και το Περιστέρι δε θα έχουν πολλές ευκαιρίες να σηκώσουν μία κούπα. Οι εικόνες που θα δούμε στο «Ανδρέας Παπανδρέου» δύσκολα θα επαναληφθούν, για παράδειγμα, στους τελικούς της Basket League, όπου θα έχει προχωρήσει η σεζόν σε «βάθος», ενώ μόλις χθες (23/9) και οι τέσσερις «μονομάχοι» του Σούπερ Καπ έπαιζαν το πρώτο επίσημο ματς της περιόδου.

Αυτό που θα προσφέρουν, με λίγα λόγια, είναι μια απέραντη απόλαυση, πέρα από κάθε οπαδική «αναζωπύρωση» συναισθημάτων. Ναι, δεν είναι εμπορικά σαν του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ τα ονόματά τους, αλλά η εξέλιξη αυτού του τουρνουά είναι ίσως μια ελπίδα για το άθλημα, ώστε επιτέλους να γίνει ανταγωνιστικό και να «σπρώξει», κυρίως, τα πιο ισχυρά ονόματα προς μια ανοδική πορεία.

Θέλει να κάνει την τρίτη ευκαιρία… φαρμακερή

Ο Προμηθέας Πατρών δε σταματά ποτέ να ονειρεύεται. Αυτό, άλλωστε, είναι το μότο που επαναλαμβάνουν διαρκώς η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες του, αποδεικνύοντας κάθε χρόνο πως έχουν την ικανότητα να το κάνουν πράξη. Οι Αχαιοί πέτυχαν την ομάδα που τους ταιριάζει… γάντι στην αντιμετώπιση και με το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, διαθέτουν ακόμη μια ευκαιρία, ίσως την πιο μεγάλη για μια κούπα.

Ήδη δύο φορές την τελευταία διετία, άλλωστε, το σύνολο του Μάκη Γιατρά βρέθηκε σε τελικό. Την πρώτη, η διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό του Ρικ Πιτίνο ήταν εμφανής, με τον Έλληνα τεχνικό να λέει τότε, ότι η ομάδα του θα απολάμβανε τη διαδικασία. Τη δεύτερη, βέβαια, η ευκαιρία ήταν παρούσα, με την ΑΕΚ όμως να εμφανίζεται πιο έτοιμη, παίρνοντας και εκδίκηση για την προ μηνών απώλεια της θέσης στους τελικούς της Basket League.

Η τρίτη, όμως, μπορεί να είναι… η φαρμακερή. Κανείς δεν μπορεί πια να δικαιολογήσει τον Γιατρά και τους παίκτες του, ότι δεν έχουν αποκτήσει παραστάσεις από μεγάλα ματς, αν συνυπολογίσουμε και τις πορείες σε BCL και Eurocup, που δείχνουν πως το πλάνο τους για τη δόξα είναι εδώ και μόνη απορία είναι το… ποιες είναι οι επόμενες πίστες.

Το ρόστερ του Προμηθέα με νούμερα:

1.Ντάνι Αγκμπελέζε

4.Μιχάλης Λούντζης

5.Ντελρόι Τζέιμς

7.Δημήτρης Αγραβάνης

10.Ντιάντε Γκάρετ

11.Μο Φαγιέ

13.Ανδρέας Χριστοδούλου

15.Περικλής Κουρουπάκης

19.Λεωνίδας Κολιός

20.Ζέχιβε Φλόιντ

31.Χάρης Γιαννόπουλος

44.Ίαν Μίλερ

72.Λευτέρης Μαντζούκας

77.Νάσος Μπαζίνας

– Άγγελος Λάγιος

– Νίκος Βασιλείου

– Γιώργος Τανούλης

Ωραίος καιρός… για Πρίγκιπες

Οι Onirama τραγουδούν πως είναι «δύσκολος καιρός για Πρίγκιπες», αλλά στη Δυτική Όχθη της Αττικής διαφωνούν. Στο Περιστέρι προχωρούν, εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, βήμα προς βήμα στην απόλυτη δικαίωση των κινήσεών τους σε αυτό το διάστημα, με το σύλλογο να επιβεβαιώνει, παράλληλα, τη δυναμική του επάνοδο μεταξύ των πρωταγωνιστών στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο νεαρός και φέρελπις τεχνικός στην άκρη του πάγκου, αυτή την φορά, δεν είναι ο Αργύρης Πεδουλάκης στο millenium, αλλά ο Νίκος Παπανικολόπουλος στον καιρό της πανδημίας και… όλων των δεινών που έχει φέρει στην χώρα μας, αλλά και τον υπόλοιπο πλανήτη, αυτό το… τρισκατάρατο 2020. Να, όμως, που το έτος αυτό μπορεί να φέρει ένα τρόπαιο για τους Περιστεριώτες και να κλείσει τη σεζόν με τον πιο γλυκό τρόπο.

Οι πολλαπλές φορές, που ο Παναθηναϊκός είχε δυσκολευτεί στο παρελθόν από αυτή την ομάδα, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πως δεν ήταν τυχαίες. Οι επιλογές, τόσο σε Έλληνες όσο και σε ξένους, φαίνονται και πάλι… ψαγμένες, με παρόν και μέλλον, και δίπλα στο πρότζεκτ του Προμηθέα, αυτό της οικοδέσποινας ομάδας μοιάζει να είναι ακόμη ένα, που προσφέρει ελπίδα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Και σε αυτή την περίπτωση, όμως, απαιτείται κάποια υπέρβαση, ώστε το πλάνο να προχωρήσει στο επόμενο επίπεδο.

Το ρόστερ του Περιστερίου με νούμερα:

1.Τζόναθαν Άρλετζ

3.Αμπντούλ Γκάντι

4.Γάιος Σκορδίλης

5,Τέραν Πέτεγουεϊ

7.Τηλέμαχος Βησσαρίου

8.Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου

12.Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

15.Χρήστος Σαλούστρος

16.Τζουλιάνο Τόλα

17.Γιάννης Αθηναίου

18.Ζώης Καράμπελας

21.Παναγιώτης Βασιλόπουλος

22.Γιάννης Ευσταθιάδης

24.Μάρβιν Τζόουνς

32.Στίβεν Γκρέι



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ