22.5 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκλεισε νικηφόρα το Περιστέρι

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Ελευθερούπολη, στην τελική φάση του 46ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, το Περιστέρι, καθώς επικράτησε με 86-43 του Κολοσσού Ρόδου.

Το συγκρότημα των δυτικών προαστίων θέλει τώρα ήττα του Ολυμπιακού από την αδύναμη Ασπίδα Ξάνθης για να κατακτήσει τον τίτλο, διαφορετικά θα μείνει στη δεύτερη θέση. Μετά το αρχικό 2-0 από τους «θαλασσί», το Περιστέρι πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ. Οι Ροδίτες ήταν πολύ κοντά μέχρι το 9’, όταν ο Σταυρακούκας μείωσε σε 22-14. Ο Κάδρας στα μέσα της δεύτερης περιόδου έκανε το 35-24 για την ομάδα του, όμως με σερί 10-5 οι Δωδεκανήσιοι πλησίασαν σε 40-34. Το Περιστέρι «καθάρισε» το παιχνίδι στην τρίτη περίοδο, καθώς στο τέλος της πήρε διαφορά 21π. (67-46). Έτσι, το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν τυπική διαδικασία για τις δύο ομάδες, που χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεσή τους.

Διαιτητές: Τομάσοβιτς, Τσαϊκόφκσι, Τσέρνοβα.
Δεκάλεπτα: 22-17, 40-34, 67-46, 86-63
Περιστέρι (Παπαμάρκος): Καράμπελας 2, Σκόρδος 6, Βησσαρίου 23 (3), Μιχάλης 9 (1), Πλευράκης 7 (2), Παπαδόπουλος 2, Σταυρακούκας 18 (3), Χάλιος 5, Κάδρας 3, Μαυροκουκουλάκης 2, Καραμανλής 4, Κρασάκης 5.
Κολοσσός Ρόδου (Γρεμμενάς): Τσακίρης 4, Μπακίρης 7, Χατζηιωάννου 9 (1), Κουρμαδιάς 2, Βαρβαρέσος Δ. 1, Ζαχαρίας 6, Φεσάκης 2, Βαρβαρέσος Φ. 8(2), Κωνσταντούρας 2, Μιροσάβιτς 16 (2), Γκοτζάι 6.

Ο προπονητής των νικητών, Κώστας Παπαμάρκος, τόνισε μετά το τέλος του ματς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες του συλλόγου μας για την προσπάθειά τους όλη τη χρονιά και το μετάλλιο. Πιστεύω ότι εκπροσωπήσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια τόσο ιστορική ομάδα, όπως το Περιστέρι. Ακόμα, συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα στους πρωταθλητές. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για το άψογο από όλες τις απόψεις τουρνουά».

Ο Μάριος Γρεμμενάς, από τους νησιώτες, δήλωσε από την πλευρά του: «Μόνο και μόνο η παρουσία μας στην τελική φάση ήταν τεράστια επιτυχία. Τα παιδιά αποκόμισαν εμπειρίες που θα τις κουβαλούν σε ολόκληρη τη ζωή τους. Το επίπεδο των αγώνων ήταν πολύ υψηλό κι αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα και τις ισοβαθμίες. Η διοργάνωση πήρε άριστα σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός γραμμών του γηπέδου. Κάναμε φιλίες που θα μας συντροφεύουν για πάντα».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ