22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκανε τη δουλειά της η Ρεάλ…

Η Ρεάλ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην Αναντολού Εφές στο «Palacio de los Deportes» και επιβεβαίωσε απόλυτο το ρόλο, ελέγχοντας το παιχνίδι σε όλη του τη διάρκεια και κάνοντας άλλο ένα «βήμα» προς την τετράδα της Ευρωλίγκα με 87-68.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, όπως δείχνει και το τελικό 87-68 επί της Αναντολού Εφές. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν άφησαν ούτε στιγμή την τουρκική ομάδα να πιστεύει πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστική στην έδρα τους, φτάνοντας προοδευτικά τη διαφορά σε αυτή την τιμή κι έχοντας ένα ήσυχο βράδυ στο «σπίτι» της.

Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν «πολυδιάστατος» με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ εξαιρετικός στις «μάχες» του «ζωγραφιστού» ήταν με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 τάπες ο Ουόλτερ Ταβάρες. Ο Ζόραν Ντράγκιτς (18 π., 7/15 σουτ, 5 ρ., 3 ασ.) και ο Ντέρικ Μπράουν (12 π., 4/8 σουτ), ήταν οι μοναδικοί διασωθέντες στο σύνολο του Εργκίν Αταμάν.

Το παιχνίδι

Ο Κοζέρ και ο Καμπάτσο προσπάθησαν να δώσουν τον «τόνο» για τη Ρεάλ στην αρχή και το θετικό για τη «Βασίλισσα», είναι ότι αρκετοί έδιναν λύσεις επιθετικά απέναντι στη «μονοπώληση» του παιχνιδιού από Ντράγκιτς-Μότουμ στην αντίπερα όχθη. Κάπως έτσι, ο Λούκα Ντόντσιτς με το πρώτο μόλις καλάθι του διαμόρφωνε το 20-14 της πρώτης περιόδου.

Όταν η Εφές άρχισε επίσης να βρίσκει σκορ από άλλους παίκτες, βελτιώνοντας την επιθετική της λειτουργία, έμοιαζε ικανή να απειλήσει, αλλά ο «βομβαρδισμός» από πλευράς γηπεδούχων έξω από τα 6.75 μέτρα και η δράση του Ταβάρες στη ρακέτα, έφεραν την απόσταση κοντά στο «διψήφιο» νούμερο προς το τέλος του ημιχρόνου (36-27). Το τρίποντο του Φερνάντεθ, ως απάντηση σε εκείνο του ΜακΚόλουμ, θα διαμόρφωνε το 39-30, με το οποίο οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, Ταβάρες και Καμπάτσο έδωσαν την πρώτη «διψήφια» διαφορά στη «Βασίλισσα» (43-30) και η τουρκική ομάδα έμοιαζε να... κρέμεται στο επόμενο διάστημα από τις ορέξεις του Μπράουν, που προσπάθησε να την κρατήσει στο παιχνίδι. Όπως είναι λογικό, ένας παίκτης δεν μπορεί να αλλάξει τη μοίρα σε ένα ματς με ομάδα σαν τη Ρεάλ και με τον Ταβάρες να κυριαρχεί χαμηλά, ενώ ο Ματσιούλις αξιοποιούσε επίσης τη δημιουργία του Ντόντσιτς με μακρινά σουτ, η γηπεδούχους διατηρούσε την απόσταση (60-47).

Από τη γραμμή των βολών, η «ψαλίδα» μεγάλωσε περαιτέρω κι έφτασε μόλις σε ένα τρίλεπτο στα όρια των 20 πόντων, σημαίνοντας ουσιαστικά το τέλος (69-51). Ντόντσιτς, Κάρολ και Ρέγιες ήταν οι πιο δραστήριοι στο τελευταίο διάστημα της αναμέτρησης, βάζοντας το «κερασάκι στην τούρτα» για την άνετη επικράτηση της ομάδας τους, με τον Λάσο να έχει την ευκαιρία να βάλει στο ματς και παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, όπως ο Ράντοντσιτς και ο Ραντλ.

Δεκάλεπτα: 20-14, 39-30, 60-47, 87-68

ΘΗΡΙΟ ΣΤΗ ΡΑΚΕΤΑ: Ο Ουόλτερ Ταβάρες ήταν επιβλητικός στις δύο ρακέτες. Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά όταν έχεις 14 πόντους, με 5/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 τάπες και 5 κερδισμένα φάουλ, όταν βασικός σου αντίπαλος είναι ο Μπράιαντ Ντάνστον, τότε αν μη τι άλλο έχεις συμβάλει καθοριστικά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Θα αναρωτηθεί κανείς, πώς γίνεται να χάνεις τόσο εύκολα, όταν έχεις υποπέσει σε μόλις 7 λάθη έναντι 12 του αντιπάλου σου. Όταν, φυσικά, έχει συντριπτικά καλύτερο ποσοστό στα σουτ εντός παιδιάς, με τη Ρεάλ να σημειώνει 58.3% στα δίποντα και 40.7% στα τρίποντα, έναντι 39.5% στα δίποντα και 30.8% στα τρίποντα για την Εφές.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ