19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Έκανε τη δουλειά η Ζαλγκίρις

Απλά και... επαγγελματικά, η Ζαλγκίρις πήρε το «διπλό» στην Ποντγκόριτσα με 72-60 επί της Μπουντούτσνοστ και επανήλθε στις επιτυχίες, με τους παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μην «θαμπώνουν» με την απόδοσή τους, αλλά να παίρνουν το αποτέλεσμα χωρίς να ανησυχήσουν, κάτι που ήταν και το σημαντικό, με τους Μπράντον Ντέιβις και Αντάνας Καβαλιάσουσκας να κυριαρχούν στους αιθέρες.

Το παιχνίδι

Με τους Γιανκούνας και Ντέιβις να κάνουν καλή δουλειά χαμηλά, η Ζαλγκίρις πήρε μερικά μικρά πρώτα προβαδίσματα δύο κατοχών, για να έρθει ο Ουόλτον να σημειώσει το 8-14 λίγο μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου με τρίποντο. Ο Καβαλιάουσκας συνέχισε το έργο των προηγούμενων συμπαικτών του και η ομάδα του, αν και οι γηπεδούχοι πρόβαλαν αντίσταση στο τέλος με τους Τζάκσον και Κλαρκ (15-18).

Γκριγκόνις και Ουόλτερς ανέλαβαν δράση για τους Λιθουανούς, φέρνοντας λύσεις από την περιφέρεια για την επαναφορά του +6 στο 13ο λεπτό (19-25). Ο Γκόρντιτς προσπάθησε, από τη δική του πλευρά, να απαντήσει για την Μπουντούτσνοστ, που όχι μόνο δεν άφησε το ματς να της ξεφύγει, αλλά τελείωσε και αρκετά καλά το πρώτο μέρος, με τον Νίκολιτς να μειώνει με τρίποντο και τον δραστήριο Μπάροβιτς με 1/2 βολές να γράφει το 33-33 του ημιχρόνου.

Μια μικρή πρώτη ανταλλαγή καλαθιών διαδέχθηκε ένα 0-5 των Ουόλτερς και Ντέιβις, για να πάρει ξανά τον έλεγχο η Ζαλγκίρις και να φτάσει στη μεγαλύτερή της διαφορά στο +7 στα μέσα της τρίτης περιόδου με τον Ουλανόβας (42-49). Με ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών, μάλιστα, θα κατάφερνε να την ξεπεράσει στο τέλος της, με τον Ουάιτ να διαμορφώνει το 48-57 και να βάζει την ομάδα του σε θέση ισχύος.

Ο Ουόλτερς και ο Ντέιβις ήταν ξανά αυτοί που θα έδιναν το σύνθημα, ώστε να «καθαρίσουν» το ματς οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους, με το +10 να μοιάζει να αποτελεί με παράσταση νίκης, αν και τέσσερα λεπτά ήταν αυτά που έμεναν στο τάιμ άουτ του Τζίκιτς (55-65). Η Ζαλγκίρις, έκτοτε, ουδόλως ανησύχησε, με την Μπουντούτσνοστ ανήμπορη να αντιδράσει και το «διπλό» να έρχεται.

Δεκάλεπτα: 15-18, 33-33, 48-57, 60-72

ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ: Ο ένας κατέγραψε 20 πόντους, με 9/14 δίποντα και πέντε ριμπάουντ, ενώ ο άλλος ήταν αλάνθαστος με 4/4 δίποντα και ίδιες βολές, προσθέτοντας ισάριθμα ριμπάουντ. Μπράντον Ντέιβις και Αντάνας Καβαλιάουσκας έκαναν εξαιρετική δουλειά στις δύο ρακέτες, αποτελώντας αντίβαρο του μονάχου Άλεν Όμιτς για τους γηπεδούχους και ξεκινώντας από εκεί την κυριαρχία της Ζαλγκίρις. Όταν, δε, προστέθηκε ο Νέιτ Ουόλτερς των 10 πόντων με έξι ασίστ, ήρθε η σιγουριά.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Παρότι η Ζαλγκίρις είχε έξι λιγότερες κατοχές (τέσσερα παραπάνω λάθη, δύο λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ), εντούτοις είδε την αντίπαλό της να έχει 23/60 σουτ και 8/17 βολές σε αντίθεση με τα δικά της 26/59 σουτ με 16/17 βολές. Παραπάνω ευστοχία, δηλαδή, σε ένα ματς όπου έστω αυτός ο αριθμός λιγότερων κατοχών θα μπορούσε να είχε στοιχίσει.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ