26.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Έιντζ: “Δεν μπορούσα να δω αυτό που έγινε ο Γιάννης”

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του ΝΒΑ, η ομάδα του φέτος έχει το καλύτερο ρεκόρ στο πρωτάθλημα και ήταν η πρώτη που προκρίθηκε στα πλέι οφ σε μια σεζόν που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, κανείς δεν ξέρει πως θα τελειώσει. Ή αν θα τελειώσει. Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν το 2013 τη σωστή επιλογή. Επιλογή που θα μπορούσαν να είχαν κάνει 15 ομάδες πριν από αυτούς, αφού ο Γιάννης ήταν επιλογή στο 16! Οι Μπόστον Σέλτικς ήταν μια από τις ομάδες που προσπέρασαν το όνομα του και ο Ντάνι Έιντζ ήταν απόλυτα ειλικρινής όταν είχε μιλήσει γι’ αυτό στη Herald.

Για την ιστορία να πούμε πως αρχικά οι Σέλτικς είχαν το Νούμερο 16 και είχαν στοχεύσει στον Κέλι Όλινικ. Για να αυξήσουν μάλιστα τις πιθανότητες να τον επιλέξουν, έκαναν συμφωνία με τους Ντάλας Μάβερικς που επέλεξε στο νούμερο 13 τον Όλινικ και τον έδωσε στη Βοστώνη για το νούμερο 16 και δύο επιλογές του δεύτερου γύρου. Οι Μπακς λίγο αργότερα επέλεξαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Για την ιστορία να πούμε πως οι Σέλτικς άφησαν ελεύθερο τον Όλινικ το 2017, ο οποίος πήγε στο Μαϊάμι.

Ο Ντάνι Έιντζ είχε εξηγήσει το γιατί και ήταν απόλυτα ειλικρινής: «Ο Γιάννης είχε μεγάλο ταλέντο. Αλλά ποτέ, ούτε ένα εκατομμύριο χρόνια, δεν μπορούσα να δω πως θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν παίκτη που θα ήταν ο καλύτερος της λίγκας. Έβλεπε τις δυνατότητές του, τον καλό χειρισμό της μπάλας, τα σωματικά προσόντα του. Αλλά ήταν πολύ, πολύ αδύνατος και τότε ήταν και πέντε εκατοστά πιο κοντός σε σχέση με τώρα».

Ο Έιντζ αναφέρθηκε και στη δυσκολία που υπάρχει όταν οι ομάδες καλούνται να επιλέξουν παίκτες πολύ νεαρούς: «Όσο πιο μικρότεροι σε ηλικία είναι, τόσο πιο δύσκολη είναι η διαδικασία. Πάντα το λέω. Στο Πανεπιστήμιο επιλέγεις παίκτες 17 – 18 χρονών και, για παράδειγμα, ο Στέφεν Κάρι είναι ένας παίκτης που κανείς δεν έβλεπε πως θα γίνει MVP του ΝΒΑ. Υπάρχουν παίκτες που είναι εύκολο να επιλέξεις. Όλος ο κόσμος μπορούσε να δει ότι ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Καρμέλο Άντονι, ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν φανταστικοί. Ήταν ξεκάθαρες περιπτώσεις. Αλλά με το Γιάννη… Πρέπει να του το αναγνωρίσεις. Είναι ένα φανταστικό παιδί, δουλευταράς και έκανε τεράστια πρόοδο μέχρι να φτάσει να γίνει ένας από τους καλύτερους του πρωταθλήματος».

Οι Μπακς είδαν κάτι που άλλες 15 ομάδες δεν είδαν και δεν είναι η πρώτη φορά. Κάποιες απέτυχαν να δουν ακόμη και τον Λούκα Ντόντσιτς που έφτασε στις ΗΠΑ ως MVP της Ευρωλίγκας. Οι λεπτομέρειες όμως γράφουν την ιστορία και στην περίπτωση του Γιάννη η ιστορία γράφεται στο Μιλγουόκι!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ